IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Nie wyświetlany title w pasku przeglądarki
dani
post 17.8.2010 - 14:06
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 8 713

Witam

Mam taki problem - kiedy wchodzę na swoja stronę wpisując adres strony czy np. przez link z Google w pasku przeglądarki nie jest wyświetlany tytuł strony.
Domena i WordPress są na tym samym serwerze - home.pl. Kiedy wchodzę na stronę wpisując adres do katalogu w którym jest WordPress wszystko działa.
Źródło strony po wejściu na nią przez domenę jest "okrojone" i zawiera właściwie tylko odnośnik do katalogu na serwerze, znaczniki tytułu są puste.
Czy ktoś wie jak to naprawić? szablon który zrobiłem oczywiście posiada metadane - inne szablony też się zachowują podobnie. W WordPress uzupełniłem pola nazwy bloga i opis ale też ich nie widać. boję się że bez metadanych np. Google nie będzie nić o mojej stronie wyświetlał.

Z góry dzięki za pomoc
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 17.8.2010 - 16:41
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Pokaż linki do strony jakie masz z google, na jakich działa, na jakich nie działa - ciężko tak w ciemno pomóc.

+Quote Post
dani
post 17.8.2010 - 19:20
Post #3

www.danielkaczmarek.net - nie działa
http://adtech.home.pl/wordpress/ - wszystko jest ok

+Quote Post
amistad18
post 17.8.2010 - 21:07
Post #4

aktywność:

Co zrobiłeś z domeną danielkaczmarek.net? Zapewne jakiś alias/przekierowanie? Tak to oczywiście nie zadziała, musisz domenę podpiąć pod konkretny katalog na serwerze ( skoro domena i serwer są w home - co jest już sporym błędem ), i dodatkowo w ustawieniach WordPressa musisz zmienić adres strony i bloga na ten właściwy, a nie adtech.home.pl/wordpress/ .

+Quote Post
dani
post 17.8.2010 - 22:13
Post #5

domena jest przekierowana na http://adtech.home.pl/wordpress/ - inaczej za bardzo nie wiem jak ją "podpiąć".

Próbowałem wcześniej w Wordpress ustawić adres domeny ale WP się wysypał

Czemu domena i serwer w home/u tego samego usługodawcy to błąd ?

+Quote Post
amistad18
post 18.8.2010 - 01:31
Post #6

aktywność:

Musisz domenę nie przekierować, a podpiąć. Niestety nie powiem jak dokładnie, bo nie mam obecnie dostępu do żadnego panelu klienta w home, ale możesz napisać do ich obsługi technicznej. Bez odpowiedniego przekierowania domeny - WP się musiał wysypać.

Home ma tanie domeny za pierwszy rok, potem sobie odrabia na klientach. Ich serwery są tak jakby unikalne, nie korzystają z apache, tylko z 'ich autorstwa' systemie, który jest przepisanym i przerobionym kodem wyżej wymienionego - co w efekcie jest ciulowe, często niekompatybilne z wieloma systemami, sprawiające problemy, jakieś fajne zabawy z .htaccess odpadają itd. , no i do tego home.pl ( a w zasadzie Netart, czyli tez nazwa.pl itd ), jest monopolistą na polskim rynku, jeżeli chodzi o domeny i serwery ( ok 40% rynku ), przez co dosyć głęboko mają klienta, a ich ceny są kilkukrotnie wyższe niż u konkurencji - mimo że serwują gorsze usługi. To tak w skrócie wink.gif ... więc jak tylko się skończy rok rozliczenia, proponuję ich kopnąć w zada i się wynosić do jakiejś innej firmy hostingowej, a domenę przetransferować np. do ovh.pl.

+Quote Post
dani
post 18.8.2010 - 10:35
Post #7

Rozumiem, w tym całym interesie moja jest tylko domena więc pomyślę o zmianie.

Pogooglowałem jeszcze i w panelu administracyjnym domeny w polu "przekierowanie www" należy wpisać tylko nazwę katalogu na serwerze zamiast całego adresu w moim przypadku "/wordpress". No i w panelu administracyjnym wordpress zmieniłem adresy bloga na http://danielkaczmarek.net - wszystko śmiga:)

Dzięki za pomoc

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 9 02 12 - 12:30
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce