Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
01.7.2008 - 16:14
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 289 Nr: 3 158 |
Już dawno nie pisałem tutaj posta z prośbą o pomoc, ale oto natknąłem się na zagadnienie, z którym nijak nie mogę sobie poradzić. Zainstalowałem wtyczkę NextGen, stworzyłem folder "gallery" w wp-content, nadałem mu chmod 666, przeszedłem do panelu administracyjnego - wgrywam pierwsze obrazki testowe (bez użycia flashowego uploadera).
Wszystko przebiegło pomyślnie - ale wchodzę dalej do zarządzannia galerią - patrzę, no niby wszystkie dane do bazy danych dodane zostały, ale nie ma thumbnailów - ki pieron, myślę. Klikam obok zdjęcia na "zobacz" i lipa - "nic nie znaleziono". Myślę sobie, że nie wgrywa plików. Ale gdzie tam - wchodzę na serwer, patrzę - folder galerii jest, pliki są, thumbnaile są. Wchodzę więc z przeglądarki najpierw do wp-content/gallery - wyświetla folder. Klikam w folder - "nie znaleziono" - a przecież zwyczajnie jest na miejscu (znaczy na ftp'ie). Myślę - coś z przeglądarką. Ale gdzie tam - Opera to samo. Myślę dalej - WP-Super-Cache - wyłączyłem wtyczkę, przywróciłem standardowy htaccess i nadal to samo. Permalinki z opcji samego NextGena - wyłączone i włączone - nadal nie działa. Najzwyczajniej z poziomu przeglądark nie widzi folderu konkretnej galerii (choć samo wp-content/gallery/ widzi normalnie) Przeszukałem forum na Wordpress.org, oraz nasze forum i nic. Moje pomysły się już wyczerpały - czy ktoś ma jakieś sugestie, bowiem mogłem coś przeoczyć? Gdzie może tkwić bład? -------------------- |
|
|
|
02.7.2008 - 09:31
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 106 Nr: 2 655 |
napisałeś że dałeś chmod 666 katalogowi ale jaki chmod mają zdjęcia?
Czy nie jest tak że gdy wtyczka umieszcza grafiki w katalogu to potem nie potrafi ich wczytać właśnie przez prawa dostępu? A próbowałeś umieścić przez ftp grafiki w wp-content/gallery i potem sprawdzić czy wtyczka je 'widzi' ? |
|
|
|
07.7.2008 - 10:20
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 4 327 |
WItam ja mam dosyć podobny problem instaluje ta galerie , dodaje galerie a do niej zdjecia potem tworze nowa strone i w niej dodaje [album=1,compact] i nie działa mi to nie wiem czemu
wszystko zrobiłem tak jak na tej stronie http://www.nietoperzka.com/wptraining/nextgen-po-polsku/ prosze o pomoc z góry dzieki |
|
|
|
08.7.2008 - 11:27
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 289 Nr: 3 158 |
Swój problem rozwiązałem - leżał po stronie serwera, foldery poszczególnych galerii muszę tworzyć ręcznie - wtedy wszystko działa.
-------------------- |
|
|
|
08.7.2008 - 11:59
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 829 Nr: 2 641 |
@ Criso
CYTAT dodaje galerie a do niej zdjecia potem tworze nowa strone i w niej dodaje [album=1,compact] a czy ta galerie dodales do albumu?i co znaczy nie dziala? nic sie nie wyswietla? wyswietla sie blad? jakis napis? Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
08.7.2008 - 12:01
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 141 Nr: 3 567 |
@Riff,
A nie trzeba było przypadkiem zamiast 666 nadać 777? Ten post edytował WPNinja 08.7.2008 - 12:03 -------------------- WPNinja | WordPress to moje Kung-Fu - strona poświęcona WordPressowi
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 08 08 - 14:58 |