WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> [NextGen] Nie widzi folderu, mimo iż wgrywa zdjęcia
Riff
post 01.7.2008 - 16:14
Post #1

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 158

Już dawno nie pisałem tutaj posta z prośbą o pomoc, ale oto natknąłem się na zagadnienie, z którym nijak nie mogę sobie poradzić. Zainstalowałem wtyczkę NextGen, stworzyłem folder "gallery" w wp-content, nadałem mu chmod 666, przeszedłem do panelu administracyjnego - wgrywam pierwsze obrazki testowe (bez użycia flashowego uploadera).

Wszystko przebiegło pomyślnie - ale wchodzę dalej do zarządzannia galerią - patrzę, no niby wszystkie dane do bazy danych dodane zostały, ale nie ma thumbnailów - ki pieron, myślę. Klikam obok zdjęcia na "zobacz" i lipa - "nic nie znaleziono". Myślę sobie, że nie wgrywa plików. Ale gdzie tam - wchodzę na serwer, patrzę - folder galerii jest, pliki są, thumbnaile są. Wchodzę więc z przeglądarki najpierw do wp-content/gallery - wyświetla folder. Klikam w folder - "nie znaleziono" - a przecież zwyczajnie jest na miejscu (znaczy na ftp'ie).

Myślę - coś z przeglądarką. Ale gdzie tam - Opera to samo. Myślę dalej - WP-Super-Cache - wyłączyłem wtyczkę, przywróciłem standardowy htaccess i nadal to samo. Permalinki z opcji samego NextGena - wyłączone i włączone - nadal nie działa. Najzwyczajniej z poziomu przeglądark nie widzi folderu konkretnej galerii (choć samo wp-content/gallery/ widzi normalnie)

Przeszukałem forum na Wordpress.org, oraz nasze forum i nic. Moje pomysły się już wyczerpały - czy ktoś ma jakieś sugestie, bowiem mogłem coś przeoczyć? Gdzie może tkwić bład?

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
marcinpl87
post 02.7.2008 - 09:31
Post #2

aktywność:

Nr: 2 655

napisałeś że dałeś chmod 666 katalogowi ale jaki chmod mają zdjęcia?
Czy nie jest tak że gdy wtyczka umieszcza grafiki w katalogu to potem nie potrafi ich wczytać właśnie przez prawa dostępu?

A próbowałeś umieścić przez ftp grafiki w wp-content/gallery i potem sprawdzić czy wtyczka je 'widzi' ?

+Quote Post
Criso
post 07.7.2008 - 10:20
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 4 327

WItam ja mam dosyć podobny problem instaluje ta galerie , dodaje galerie a do niej zdjecia potem tworze nowa strone i w niej dodaje [album=1,compact] i nie działa mi to nie wiem czemu

wszystko zrobiłem tak jak na tej stronie

http://www.nietoperzka.com/wptraining/nextgen-po-polsku/

prosze o pomoc z góry dzieki

+Quote Post
Riff
post 08.7.2008 - 11:27
Post #4

aktywność:

Nr: 3 158

Swój problem rozwiązałem - leżał po stronie serwera, foldery poszczególnych galerii muszę tworzyć ręcznie - wtedy wszystko działa.

--------------------

+Quote Post
Kasia79
post 08.7.2008 - 11:59
Post #5

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

@ Criso
CYTAT
dodaje galerie a do niej zdjecia potem tworze nowa strone i w niej dodaje [album=1,compact]
a czy ta galerie dodales do albumu?
i co znaczy nie dziala? nic sie nie wyswietla? wyswietla sie blad? jakis napis?

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
WPNinja
post 08.7.2008 - 12:01
Post #6

aktywność:

Nr: 3 567

@Riff,

A nie trzeba było przypadkiem zamiast 666 nadać 777? smile.gif

Ten post edytował WPNinja 08.7.2008 - 12:03

--------------------
WPNinja | WordPress to moje Kung-Fu - strona poświęcona WordPressowi

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20 08 08 - 14:58
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów