( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
14.10.2010 - 21:46
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 11 Nr: 8 808 |
Witam, mam takie pytanie, mam zainstalowane NEXTgen gallery oraz shutter reload na mojej stronie
krakowskie okolice (robię ją dopiero od tygodnia więc jest na niej b. mało treści). Niestety o czym można się przekonać w pierwszym poście: a) nie działa mi przełączanie między zdjęciami w trybie powiększone zdjęcia (zdjęcia są w jednej galerii) b)co gorsze, za każdym razem jak zamknie się takie powiększone zdjęcie to wraca się na początek strony... Jest na to jakaś rada? Ten post edytował Zachary 14.10.2010 - 21:48 -------------------- Okolice Krakowa wycieczki, zdjęcia, opisy z wycieczek w krakowskie okolice
|
|
|
|
15.10.2010 - 00:40
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
1. Z tego co pamiętam, to dodając zdjęcia, link musi mieć taką samą klasę. U Ciebie zdjęcia mają różne klasy, np.
shutterset_singlepic13 shutterset_singlepic5 itd. 2. U mnie wraca na początek strony, tylko co najwyżej do pozycji, z której się kliknęło na powiększenie. Jaka przeglądarka? |
|
|
|
15.10.2010 - 10:07
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 11 Nr: 8 808 |
Mam Firefoxa 3.6.10, na drugim kompie z tą samą przeglądarką jest to samo. Teraz sprawdziłem na IE 8 i rzeczywiście jest ok, nie skacze do początku strony - jest na to rada jakaś?
A możesz napisać coś więcej na temat klas? Bo powiem szczerze, że nie mam żadnej wiedzy na ten temat, gdzie to sprawdziłeś i jak mogę je zmienić? EDIT: udało mi się załatwić problem z przechodzeniem między zdjęciami w trybie powiększonego zdjęcia, trzeba było zmienić w opcjach NEXTgalerii linijke class="shutterset_%GALLERY_NAME%" na class="shutterset". (w opcajch shutter aktywowana 2 opcja) Pozostaje jednak problem z tym skakaniem do początku strony... Ten post edytował Zachary 15.10.2010 - 11:05 -------------------- Okolice Krakowa wycieczki, zdjęcia, opisy z wycieczek w krakowskie okolice
|
|
|
|
15.10.2010 - 12:19
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
To jest raczej kwestia javascript'a jakiegoś, trzeba by przeanalizować cały kod strony, znaleźć to przeskakiwanie, i je poprawić/usunąć.
|
|
|
|
15.10.2010 - 13:07
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
|
|
|