( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
08.3.2010 - 14:55
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 7 963 |
Witam,
Powiedzmy, że mam od kilku dni stronę podobną do www.antyweb.pl, lecz jest to czysty html z css, bez żadnych dodatków,pluginów itd.. No i teraz chciałbym zainstalować na mojej stronie wordpressa! Ale nie wiem jak własny szablon podstawić pod wp! Napiszę krótko jak wygląda mój kod html na sucho. KOD <html> <body> <div id="gora"> <div id="logo"></div> </div id="menu"></div> </div> <div style="width: 980px; margin:0 auto;"> <div id="strona_lewa"></div> <div id="strona_prawa></div> </div> <div id="stopka"></div> No i teraz jak ja mam to zamienić? Co jest najważniejsze? - wiem, że muszę na pewno pozmieniać nazwy divów! No i może napiszę jaki chciałbym uzyskać efekt! Najbardziej pożądanym przeze mnie elementem jest wyświetlanie newsów! Chcę aby po prawej stronie tak jak to jest na www.antyweb.pl lub http://www.smashingmagazine.com/ było takie same miejsce na reklamy te w kwadracie(zapewne jest na to jakaś wtyczka), żebym mógł sobie tam wstawiać jakieś reklamy google, antykiety - ogólnie swoje skrypty. No i żeby za każdym razem one się wyświetlały np. jak wejdzie się do dalszego czytania lektury. Nie oczekuję aby ktoś mi to napisał i dokładnie objaśnił a naprowadził mnie na to, ponieważ nigdy nie miałem do czynienia z wp! Jeśli chodzi o programowanie jestem kumaty. |
|
|
|
08.3.2010 - 16:07
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Musisz cały Twój szablon, podzielić na pliki WP, czyli np. header.php, index.php/page.php/single.php, footer.php i jeszcze kilka innych się znajdzie. Do tego dołączasz funkcje WordPress'a - aby to działało jako blog/cms, a nie goły html, i masz gotowy szablon. Jeżeli nigdy tego nie robiłeś, proponuję poszukać jakiś tutoriali w necie które podstawy opisują - trochę nauki i roboty przed Tobą
|
|
|
|
08.3.2010 - 16:19
|
|
|
No ja to rozumiem
|
|
|
|
08.3.2010 - 16:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
|
|
|
|
08.3.2010 - 16:41
|
|
|
no tak english
|
|
|
|
08.3.2010 - 18:32
|
|
![]() Wu-Pe-Chi Master ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 1 063 Nr: 3 158 |
Jak się języka nie zna to albo http://wpninja.pl albo czekać na Amistadowskiego-Usarzewiczowego ebooka o WordPressie
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 8 02 12 - 21:58 |