IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Mój szablon !
bruno
post 08.3.2010 - 14:55
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 7 963

Witam,
Powiedzmy, że mam od kilku dni stronę podobną do www.antyweb.pl, lecz jest to czysty html z css, bez żadnych dodatków,pluginów itd.. No i teraz chciałbym zainstalować na mojej stronie wordpressa! Ale nie wiem jak własny szablon podstawić pod wp! Napiszę krótko jak wygląda mój kod html na sucho.

KOD
<html>
<body>
<div id="gora">
<div id="logo"></div>
</div id="menu"></div>
</div>

<div style="width: 980px; margin:0 auto;">
<div id="strona_lewa"></div>
<div id="strona_prawa></div>
</div>

<div id="stopka"></div>

No i teraz jak ja mam to zamienić? Co jest najważniejsze? - wiem, że muszę na pewno pozmieniać nazwy divów! No i może napiszę jaki chciałbym uzyskać efekt! Najbardziej pożądanym przeze mnie elementem jest wyświetlanie newsów! Chcę aby po prawej stronie tak jak to jest na www.antyweb.pl lub http://www.smashingmagazine.com/ było takie same miejsce na reklamy te w kwadracie(zapewne jest na to jakaś wtyczka), żebym mógł sobie tam wstawiać jakieś reklamy google, antykiety - ogólnie swoje skrypty. No i żeby za każdym razem one się wyświetlały np. jak wejdzie się do dalszego czytania lektury.

Nie oczekuję aby ktoś mi to napisał i dokładnie objaśnił a naprowadził mnie na to, ponieważ nigdy nie miałem do czynienia z wp! Jeśli chodzi o programowanie jestem kumaty.
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 08.3.2010 - 16:07
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Musisz cały Twój szablon, podzielić na pliki WP, czyli np. header.php, index.php/page.php/single.php, footer.php i jeszcze kilka innych się znajdzie. Do tego dołączasz funkcje WordPress'a - aby to działało jako blog/cms, a nie goły html, i masz gotowy szablon. Jeżeli nigdy tego nie robiłeś, proponuję poszukać jakiś tutoriali w necie które podstawy opisują - trochę nauki i roboty przed Tobą smile.gif

+Quote Post
bruno
post 08.3.2010 - 16:19
Post #3

No ja to rozumiem smile.gif, tylko gdzie są jakieś świeże tutoriale jak to zrobić?! bo szukam szukam i wszystko jest ogólnie. I jaki kod za co jest odpowiedzialny! No bo head.php i footer.php to wiadomo.smile.gif

+Quote Post
amistad18
post 08.3.2010 - 16:26
Post #4

aktywność:

Nr: 5 919

http://www.google.pl/search?q=wordpress+th...lient=firefox-a

+Quote Post
bruno
post 08.3.2010 - 16:41
Post #5

no tak english wink.gif

+Quote Post
Riff
post 08.3.2010 - 18:32
Post #6

Wu-Pe-Chi Master

Nr: 3 158

Jak się języka nie zna to albo http://wpninja.pl albo czekać na Amistadowskiego-Usarzewiczowego ebooka o WordPressie smile.gif

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 8 02 12 - 21:58
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce