WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> UWAGA!

Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.

Reply to this topicStart new topic
> Mój nowy szablon dla Wordpress
Romek
post 16.10.2007 - 18:04
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 1 501

Witam,
przedstawiam wam mój nowy, bardzo prosty, ale profesjonalny szablon dla wordpress:
Download: http://pozycja.webd.pl/wordpress/simplyblue.zip
Tymczasowe demo: http://pozycja.webd.pl/wordpress

Zapraszam do pobierania i komentowania!
Go to the top of the page

+Quote Post
mzmz
post 20.10.2007 - 13:01
Post #2

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 193

@Romek. Już kiedyś skomentowałem Twoją skórkę. Nie miej mi tego za złe, ale pisząc "profesjonalna skórka" ośmiaeszasz się trochę. Gdybyś napisał "fajna, prosta, przejrzysta skórka" w pełni bym się z Tobą zgodził. Dlaczego nie jest profesjonalna (aby nie być gołosłownym):
1. jedno wielkie "divitis"
2. brak nagłówków
3. niezupełnie oddzielona warstwa prezentacji
4. tam gdzie brakuje wiedzy używasz tabel
5. co to jest " div align="left" "
6. ogólnie brak jakiejkolwiek semantyki

Profesjonalna strona to nie taka co przechodzi walidator. To strona mądrze skonstruowana, wykorzystująca prawidłowo znaczniki a nie div, div, div i div. Twoją stronę mozna na nowo napisać za pomocą kilku warstw i odpowiednio ostylowanych paragrafów i nagłówków. To tyle. Ta strona jest jednak o wiele lepsza niż poprzednia. Piszę to z perspektywy 6 lat projektowania stron opartych na warstwach a wcześniej jak to bywało na tabelach.
Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 29 08 08 - 19:52
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów