Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
16.2.2007 - 13:25
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 241 |
Witajcie, mam bloga na www.blog.pl
Nie muszę chyba mówić, jakie są minusy tego rozwiązania (pop-upy, ograniczenia, wykupienie serwisu przez onet.pl Chciałbym przenieść się na wordpress'a, jednak nie bardzo jestem w stenie to ugryźć. Nie wiedzę potrzeby instalowania wordpressa na wlasnym serwerze (a gdyby taka potrzeba sie pojawila, to przejscie z wordpress.com na wlasny serwer jest ponoc nietrudne), wiec wybieram założenie konta na wordpress.com Zastanawiam się jednak jak przenieść tam wszystkie moje dotychczasowe wpisy wraz z komentarzami. Możliwy jest automatyczny import z takich serwisów jak blogger, czy też z bazy danych, jednak polski blog.pl oczywiscie nie jest obslugiwany. Co zrobilibyście na moim miejscu? Moja znajomosc sieci od strony technicznej ogranicza sie do absolutnych podstaw htmla i php czy mysql jest dla mnie czarną magią, ale czy nie ma moze gdzies jakis programow/skryptow, ktore zamienilyby bloga z blog.pl na plik z bazą danych, a ja potem tą baze moglbym wgrac do wordpressa? A moze jest jakies inne wyjscie? Pomóżcie proszę, bo nie chcę być dożywotnio skazany na blog.pl pozdrawiam semp.blog.pl |
|
|
|
16.2.2007 - 17:55
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Jeśli jest tam kanał RSS to najłatwiej importować z RSS.
-------------------- |
|
|
|
16.2.2007 - 18:15
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 241 |
Jeśli jest tam kanał RSS to najłatwiej importować z RSS. Jest kanał RSS dla notek, nie ma dla komentarzy oddzielnego. Czy to oznacza, że uda mi się w jakiś prosty sposób zaimportować wszystkie wpisy? To jest w sumie najważniejsze, komentarze to sprawa drugorzędna, choć też fajnie byłoby je przenieść. |
|
|
|
17.2.2008 - 17:20
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 27 Nr: 3 380 |
Hej
Dopne się do tematu. Mam bloga na yoyo.pl i też myślałem o przejsciu na wordpress.com. Założyłem tam konto no i jest problem.........bo nie mogę się nigdzie w ustawianiach doszukać informacji na temat dostępu do ftp i bazy danych, czyli nazwa użytkownika, hasła, adresy bazy danych etc. Gdzie na koncie worpress są właśnie te informacje dotyczące konta? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 09 08 - 00:44 |