( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
30.10.2009 - 18:51
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 239 Nr: 6 452 |
Meta usunięcie linku do komentarzy rss - gdzie mogę coś takiego znaleźć jest to w wigedzie meta - chcę usunąć tylko link do komentarzy w rss bo mam wyłączone komentarze.
Prosze o pomoc -------------------- |
|
|
|
30.10.2009 - 19:26
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
Bez grzebania w plikach systemowych WP, albo napisania jakiegoś hacka w pliku functions.php się nie da. Zainstaluj Mini Meta Widget, to będziesz mógł dużo więcej, niż tylko wyłączenie tego kanału RSS z widgeta.
|
|
|
|
30.10.2009 - 20:56
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 239 Nr: 6 452 |
Dzięki za pomoc ale nie chcę dodatkowej wtyczki
Jak by ktoś powiedział jak to bym pogrzebał w plikach i usunął tą sekcje z tymi komentarzami. Wyłączyłem komentowanie bo to nie jest blog tylko strona normalna na tym silniku i dlatego chciałem usunąć komentarze rss w mecie bez dodatkowych wtyczek. Ten post edytował tomeh 30.10.2009 - 21:05 -------------------- |
|
|
|
30.10.2009 - 22:54
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
Jeśli chcesz edytować plik systemowy WP, to musisz odszukać w folderze wp-includes plik widgets.php i w nim w okolicach wiersza 858-859 są linie odpowiedzialne za wyświetlanie pozycji którą chcesz wywalić. Usuń lub zakomentuj je i sekcja z komentarzami zniknie.
Być może istnieje coś w rodzaju funkcji w postaci add_filter dopisanej do pliku functions.php, tak aby nie zmieniać pliku systemowego WP, ale ja niestety nie wiem jak taka funkcja miałaby wyglądać. Wadą rozwiązania podanego przeze mnie jest konieczność wykonania powtórnie tej czynności w przypadku aktualizacji WP do nowszej wersji (aktualizacje automatyczne nie nadpisują raczej wszystkich plików, ale nigdy nie wiadomo w której wersji akurat w tym pliku się coś zmieni). |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 22 05 12 - 12:01 |