WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> UWAGA!

Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.

Reply to this topicStart new topic
> Maxymalna optymalizacja WP, co radzicie?
tenis
post 20.10.2006 - 22:31
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 1 441

Witam,
aktulanie moja stronka notuje kilka mln odłon na miesiac, chce ją przenies na WP i przy okazji nie zarżnąć po godzinie serwera, co radzicie, jakie wtyczki instalować(czy w ogole jakies instalować), jak zoptymalizować WP... czy w serwer (home.pl) wytrzyma WP?
Go to the top of the page

+Quote Post
wallace
post 24.10.2006 - 18:58
Post #2

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 713

Hmmm ...
1. Nie instalować wtyczek operujących na treści, praktycznie wszystkie używają wyrażeń regularnych operujących na całej zawartości postu przy każdym ich wyświetleniu (chyba, że wp-cache2 czy jakoś tak pozwoli to ominąć). Generalnie dla mnie to największa wada WP, bezsensowne wykorzystywanie mocy serwera.
2. Nie przesadzać z ilością wtyczek korzystających z bazy danych.
3. "Lepszy" serwer to powinna być ostateczność kiedy skryptów nie da się bardziej zoptymalizować.

ps. są nakładki na WP, dzięki którym staje się on lekki, np. (o ile mnie pamięć nie myli) LightPress.

Ten post edytował wallace 24.10.2006 - 19:04

--------------------
Mi estas malbona knabO.o'
Ja o WordPress - Sblamuj spam na blogu!
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 4 12 08 - 19:30
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów