( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
21.7.2009 - 01:02
|
|
|
aktywność: Grupa: Bloger Postów: 16 Nr: 3 622 |
Mam problem z MailPress i ustawieniem danych SMTP
Konto mam na .gmail.com Nazwę serwera użytkownika i hasło wpisuję raczej dobrze, resztę wpisywałem w różnej konfiguracji i nic! Wyskakuje taki błąd: "E-mail testowy nie został jednak wysłany poprawnie" Tak to mniej więcej wygląda: Serwer SMTP smtp.gmail.com Użytkownik xxxxxxxxxx@gmail.com Hasło xyzxyz ...i od tego miejsca nie wiem co wpisać? Używaj SSL lub TLS ? ? Port ? Autoryzacja SMTP ? Może ktoś ma konto na .gmail.com i korzysta z MailPress i wie, jakie dane wpisać! A, może błąd wynika z czegoś innego? Proszę o pomoc! |
|
|
|
21.7.2009 - 05:52
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
-------------------- |
|
|
|
21.7.2009 - 08:48
|
|
|
No, tak:
Serwer SMTP: smtp.gmail.com Użytkownik: xxxxxxxxxx@gmail.com Hasło: xyzxyz/b] ...i wpisuję tak: Używaj SSL lub TLS: [b]TSL(próbowałem też SSL) Port: Użyj dla SSL/TLS/GMAIL Autoryzacja SMTP: LOGIN I otrzymuję komunikat: BŁĄD SPRAWDŹ USTAWIENIA! |
|
|
|
21.7.2009 - 09:31
|
|
|
Może błąd jest gdzie indziej, w wordpress! Zainstalowałem wtyczkę Contakt Form 7 i za jej pomocą też nie mogę wysłać wiadomości! Mam zainstalowaną też wtyczkę ajax contakt i chcąc wejść w "jej" obcje dostaję komunikat, że nie mam uprawnień? Oczywiście też nie wysyła wiadomości!
|
|
|
|
21.7.2009 - 11:30
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Jaki serwer? Na pewno ma włączoną funkcję mail()? ( jak nigdzie nie znajdziesz info to zapytaj się administratorów ).
|
|
|
|
21.7.2009 - 13:44
|
|
|
Serwer http://www.szybki-serwer.pl/ Na drugim Blogu, umieszczonym na tym samym serwerze wysyłanie działa, nie moge tylko dostać sie do Ustawień AjaxContakt! Wyświetla się komunikat: "Nie masz wystarczających uprawnień do wejścia na tę stronę."
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 22 05 12 - 11:42 |