( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
14.6.2011 - 15:08
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 13 Nr: 393 |
Zainstalowałem Mu i buddy + Domain Mapping i teraz chodzi mi o 3 rzeczy
1) Mam to na buddy domena1.pl i jak mi sie tworzą blogi to w domenie cos.domena1.pl a chce by buddy było na domenia1.pl a subdomeny w sieci żeby się tworzyły w domena2.pl (a najlepiej w kilku podanych domenach) jak to zrobic? 2) czy istnieje jakiś plugin robiący z buddy serwis najbardziej zbliżony do FB ? 3) uzywam wtyczki cets_blog_defaults ustawiającą domyślne ustawiania dla bloga w sieci, ale nie ma tam opcji wyłączającej tworzenia przykładowej strony (albo slepy jestem - opcja usuwania domyślnego wpisu jest), jak zmodyfikować domyślnie tworzącą się stronę dla sieci blogów? |
|
|
|
14.6.2011 - 15:30
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
ad.1. Albo napiszesz sobie jakąś wtyczkę albo poprawisz htacess i dorobisz regułę maskującą.
ad.2. Tylko schematy imitujące wygląd graficzny. od.3. Nie znam wtyczki więc się nie wypowiem. -------------------- |
|
|
|
14.6.2011 - 15:41
|
|
|
ad.1. Albo napiszesz sobie jakąś wtyczkę albo poprawisz htacess i dorobisz regułę maskującą. ad.2. Tylko schematy imitujące wygląd graficzny. od.3. Nie znam wtyczki więc się nie wypowiem. ad. 1. a moze jednak jest wtyczka ad. 2. google nie boli - wiem, ale znalem moze z 30 szablonow do buddy, moze ktos znalazl cos na 100 stronie wynikow, cos ciekawego ? ad. 3. a wiesz gdzie są zapytania sql uzywane przy tworzeniu nowego bloga? (szukalem i nie znalazlem, a jestem pewien ze kiedys to robilem) PS. Dzieki za szybką odpowiedź |
|
|
|
14.6.2011 - 17:57
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
ad.3: /wp-admin/includes/ pliki schema.php i upgrade.php
-------------------- |
|
|
|
14.6.2011 - 22:14
|
|
|
ad.3: /wp-admin/includes/ pliki schema.php i upgrade.php w pliku upgrade.php zahaszowałem 245 do 277 i nie dodaje strony przy dodawaniu nowego bloga jest ok. ale jedno mnie zastanawia bo w pliku z tlumaczeniem pl_PL.po jest ten tekst odpowiedzialny za wstawienie. Zmieniłem go, ale on pobiera to tylko przy instalacji wordpressa a potem bierze z BD? KOD if ( is_multisite() ) $first_page = get_site_option( 'first_page', $first_page ); $first_post_guid = get_option('home') . '/?page_id=2'; ale w tabeli wp_options nie ma wpisu o option_name = first_page tabela options jest dla kazdego bloga ale tma tez nie ma takiego wpisu, ktos wie gdzie to sie podziewa ? |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 22 05 12 - 11:39 |