Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
08.10.2007 - 15:42
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 3 121 |
Witam.
Jestem świeżym użytkownikiem i wordpress kryje przede mną jeszcze wiele tajemnic. Ale po szczegółowym przejrzeniu wszystkich zakładek w panelu admina i żmudnych wyszukiwaniach w internecie zmuszony jestem zadać pytanie. Otóż wydawało mi się oczywiste, że jeśli chcę komuś dać link do konkretnego artykułu to wystarczy skopiować adres do którego prowadzi jego tytuł. Ale jakie było moje zdziwienie, gdy zamiast oczekiwanego artykułu pojawiła się strona główna P.S. Używam permalink w postaci adres/archives/rok/miesiąc/dzien/tytul-postu P.S.2 Podałbym adres blogu dla zobrazowania sprawy, ale nie chcę podpaść pod regulamin za: a ) reklamę blogu b ) treści polityczne - bo taki charakter ma blog Więc jeśli ktoś będzie mógł pomóc to podam adres na pm. Ten post edytował swieka 08.10.2007 - 15:43 |
|
|
|
08.10.2007 - 19:54
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 878 Nr: 2 641 |
Normalnie wrzucenie do przeglądarki linku do konkretnego posta powoduje wyświetlenie tegoż.
A co to za archives w Twoim permalinku? Lepiej podaj link do bloga - to nie reklama, tylko źródło problemu Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
08.10.2007 - 20:13
|
|
|
www.blog.polityczny.prv.pl
archives = nazwa katalogu (zgodnie z podpowiedzią dla numerycznego typu permalink). Czy jeśli teraz zmienię strukturę permalinku to stare posty nadal będą poprawnie wyświetlane? Na jakiej zasadzie działa permalink? Ten post edytował swieka 08.10.2007 - 20:18 |
|
|
|
08.10.2007 - 20:42
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 878 Nr: 2 641 |
Ojć... chyba przedobrzyłeś
Zmień permalinks na adres-twojej-strony/year/month/day/post-name lub adres-twojej-strony/category/post-name. I nie martw się o stare posty - będą sie poprawnie wyświetlały. Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
08.10.2007 - 20:51
|
|
|
Adres się nie zmienia bo domena prv maskuje. Ale to nie zmienia nic, bo jak się otworzy przez adres bezpośredni (można go znaleźć po linkach tytułów - nie ma potrzeby upubliczniać tutaj) to jest tak samo. Więc nie problem w maskowaniu.
|
|
|
|
08.10.2007 - 21:21
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 469 Nr: 1 |
Realny adres bloga: http://student.agh.edu.pl/~swiek/politicalblog/
-------------------- |
|
|
|
09.10.2007 - 12:17
|
|
|
Wszystkie linki działają w obrębie blogu (np. jak w nowym artykule umieszczę link do jakiegoś starego to działa) - natomiast nie działa w nowym oknie. Może to problem z jakąś wtyczką? Spotkał się już ktoś z czymś takim? Jakieś pomysły?
|
|
|
|
09.10.2007 - 12:25
|
|
A może to efekt 'uboczny' skrytpu, który używasz na swojej stronie? Kliknięcie w jakikolwiek link nie powoduje bowiem przeładowania całej strony....
To taki mój pomysł Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
09.10.2007 - 13:28
|
|
|
|
|
|
|
09.10.2007 - 15:07
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 60 |
Wszystko przez ten AJAX. Wyłącz AJAX Page Loader i powinno śmigać.
Jeśli nie możesz się z nią rozstać to pozostaje ci grzebanie w kodzie (czego nie polecam niedoświadczonym). -------------------- |
|
|
|
09.10.2007 - 19:13
|
|
|
|
|
|
|