( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
19.1.2011 - 21:29
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 7 658 |
Witam. Jako że nie jestem fachowcem opisze nieco dokładniej mój problem. Mam wpis ze sporą ilością tekstu, chcę go skonfigurować w następujący sposób. Na stronie głównej chce dodać wpis gdzie będzie ogólne omówienie tematu a pod nim mają znaleźć się odnośniki do kilku "podstron" zależy mi jednak by te podstrony nie wyświetlały się jako wpisy, czy strony a dostęp do nich był możliwy jedynie poprzez hiperlinki z opisywanego właśnie wpisu (chodzi mi o takie rozwiązanie jak na tej stronie http://krakow.pl/aktualnosci/4726,26,komun...a_ferie___.html, z tym że mają to być zwykłe podstrony nie dokumenty pdf). Jak to zrobić?
|
|
|
|
20.1.2011 - 09:46
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
(...) zależy mi jednak by te podstrony nie wyświetlały się jako wpisy, czy strony a dostęp do nich był możliwy jedynie poprzez hiperlinki z opisywanego właśnie wpisu... To jeśli nie mają się wyświetlać jako wpisy i nie jako strony, a także nie jako pdf-y do pobrania, to jako co? Po kliknięciu w link treść ma się zmaterializować bezpośrednio w umyśle klikającego? |
|
|
|
20.1.2011 - 14:54
|
|
|
(...) zależy mi jednak by te podstrony nie wyświetlały się jako wpisy, czy strony a dostęp do nich był możliwy jedynie poprzez hiperlinki z opisywanego właśnie wpisu... To jeśli nie mają się wyświetlać jako wpisy i nie jako strony, a także nie jako pdf-y do pobrania, to jako co? Po kliknięciu w link treść ma się zmaterializować bezpośrednio w umyśle klikającego? Ok masz prawo się czepiać choć mówiłem że może być nieprecyzyjnie - to mają być wpisy widoczne tylko po kliknięciu na ten link lub oczywiście wpisaniu dokładnego adresu (natomiast niewidoczne na głównej jako nowy wpis, ani w żadnej kategorii, czy stronie jako "nowy wpis"). Jakoś nie mogę sobie poradzić z tym... Ten post edytował mantojfel 20.1.2011 - 14:55 |
|
|
|
20.1.2011 - 18:41
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
Najprościej i najszybciej będzie utworzyć strony statyczne, które można wykluczyć z nawigacji (o ile wyświetlasz gdzieś menu linkujące do stron statycznych). A łącza do tych stron wklejasz pod postami i wszystko.
|
|
|
|
20.1.2011 - 18:59
|
|
|
|
|
|