IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Linki we wpisie
mantojfel
post 19.1.2011 - 21:29
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 7 658

Witam. Jako że nie jestem fachowcem opisze nieco dokładniej mój problem. Mam wpis ze sporą ilością tekstu, chcę go skonfigurować w następujący sposób. Na stronie głównej chce dodać wpis gdzie będzie ogólne omówienie tematu a pod nim mają znaleźć się odnośniki do kilku "podstron" zależy mi jednak by te podstrony nie wyświetlały się jako wpisy, czy strony a dostęp do nich był możliwy jedynie poprzez hiperlinki z opisywanego właśnie wpisu (chodzi mi o takie rozwiązanie jak na tej stronie http://krakow.pl/aktualnosci/4726,26,komun...a_ferie___.html, z tym że mają to być zwykłe podstrony nie dokumenty pdf). Jak to zrobić?
Go to the top of the page

+Quote Post
kejsi
post 20.1.2011 - 09:46
Post #2

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 286

CYTAT(mantojfel @ 19.1.2011 - 21:29) *
(...) zależy mi jednak by te podstrony nie wyświetlały się jako wpisy, czy strony a dostęp do nich był możliwy jedynie poprzez hiperlinki z opisywanego właśnie wpisu...

To jeśli nie mają się wyświetlać jako wpisy i nie jako strony, a także nie jako pdf-y do pobrania, to jako co? Po kliknięciu w link treść ma się zmaterializować bezpośrednio w umyśle klikającego?

+Quote Post
mantojfel
post 20.1.2011 - 14:54
Post #3

CYTAT(kejsi @ 20.1.2011 - 09:46) *
CYTAT(mantojfel @ 19.1.2011 - 21:29) *
(...) zależy mi jednak by te podstrony nie wyświetlały się jako wpisy, czy strony a dostęp do nich był możliwy jedynie poprzez hiperlinki z opisywanego właśnie wpisu...

To jeśli nie mają się wyświetlać jako wpisy i nie jako strony, a także nie jako pdf-y do pobrania, to jako co? Po kliknięciu w link treść ma się zmaterializować bezpośrednio w umyśle klikającego?

Ok masz prawo się czepiać choć mówiłem że może być nieprecyzyjnie - to mają być wpisy widoczne tylko po kliknięciu na ten link lub oczywiście wpisaniu dokładnego adresu (natomiast niewidoczne na głównej jako nowy wpis, ani w żadnej kategorii, czy stronie jako "nowy wpis"). Jakoś nie mogę sobie poradzić z tym...

Ten post edytował mantojfel 20.1.2011 - 14:55

+Quote Post
kejsi
post 20.1.2011 - 18:41
Post #4

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 286

Najprościej i najszybciej będzie utworzyć strony statyczne, które można wykluczyć z nawigacji (o ile wyświetlasz gdzieś menu linkujące do stron statycznych). A łącza do tych stron wklejasz pod postami i wszystko.

+Quote Post
mantojfel
post 20.1.2011 - 18:59
Post #5

CYTAT(kejsi @ 20.1.2011 - 18:41) *
Najprościej i najszybciej będzie utworzyć strony statyczne, które można wykluczyć z nawigacji (o ile wyświetlasz gdzieś menu linkujące do stron statycznych). A łącza do tych stron wklejasz pod postami i wszystko.

No to próbujemy... smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 22 05 12 - 11:29