( Zaloguj | Zarejestruj )
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
27.2.2008 - 19:50
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 106 Nr: 243 |
Witam,
używam skórki BlixKrieg i mój problem dotyczy stron na blogu a dokładniej linków do nich. Dotychczas było ok bo nie miałem nic przeciwko temu żeby te linki pojawiały się w charakterystycznym dla tej skórki miejscu: ![]() ale teraz chciałbym żeby linki do niektórych stron pojawiały się w tym menu a do niektórych nie. Jest to możliwe? Jeśli tak to jak coś takiego zrobić? |
|
|
|
28.2.2008 - 11:11
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: V.I.P. Postów: 856 Nr: 2 641 |
Dodaj argument exclude do funkcji wp_list_pages w pliku header.php.
Jesli potrzebujesz więcej szczegółów przeszukaj proszę forum. Ten temat było poruszany wielokrotnie. Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
28.2.2008 - 12:40
|
|
|
A jeśli w mojej skórce header.php wygląda tak (fragment):
CODE <ul> <li<?php if (is_home()) echo " class=\"selected\""; ?>><a href="<?php bloginfo('url'); ?>">Home</a></li> <?php $pages = BX_get_pages(); if ($pages) { foreach ($pages as $page) { $page_id = $page->ID; $page_title = $page->post_title; $page_name = $page->post_name; if ($page_name == "archives") { (is_page($page_id) || is_archive() || is_search() || is_single())?$selected = ' class="selected"':$selected=''; echo "<li".$selected."><a href=\"".get_page_link($page_id)."\">Archiwum</a></li>\n"; } elseif($page_name == "about") { (is_page($page_id))?$selected = ' class="selected"':$selected=''; echo "<li".$selected."><a href=\"".get_page_link($page_id)."\">About</a></li>\n"; } elseif ($page_name == "contact") { (is_page($page_id))?$selected = ' class="selected"':$selected=''; echo "<li".$selected."><a href=\"".get_page_link($page_id)."\">Kontakt</a></li>\n"; } elseif ($page_name == "about_short") {/*ignore*/} else { (is_page($page_id))?$selected = ' class="selected"':$selected=''; echo "<li".$selected."><a href=\"".get_page_link($page_id)."\">$page_title</a></li>\n"; } } } ?> </ul> </div><!-- /navigation --> <hr class="low" /> to gdzie mam wstawić ten argument? Nigdzie nie pojawia się funkcja wp_list_pages. Podejrzewam że gdzieś przy ostatnim echo. Ten post edytował Kasia79 01.3.2008 - 00:18
Powód edycji: wstawienie codebox
|
|
|
|
29.2.2008 - 21:00
|
|
|
Nie da się tego w tej skórce zrobić?
|
|
|
|
01.3.2008 - 00:17
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: V.I.P. Postów: 856 Nr: 2 641 |
Hmm.. przy tak skonstruowanej nawigacji ja nie widzę możliwości. Ale może znajdzie się ktoś, kto ją zobaczy
Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
01.3.2008 - 09:44
|
|
|
A może zmienić tą konstrukcję? Bo po co mi niby ten podział na Kontakt, Archiwum.
|
|
|
|
01.3.2008 - 23:07
|
|
Wywal
CODE <ul> <li<?php if (is_home()) echo " class=\"selected\""; ?>><a href="<?php bloginfo('url'); ?>">Home</a></li> <?php $pages = BX_get_pages(); if ($pages) { foreach ($pages as $page) { $page_id = $page->ID; $page_title = $page->post_title; $page_name = $page->post_name; if ($page_name == "archives") { (is_page($page_id) || is_archive() || is_search() || is_single())?$selected = ' class="selected"':$selected=''; echo "<li".$selected."><a href=\"".get_page_link($page_id)."\">Archiwum</a></li>\n"; } elseif($page_name == "about") { (is_page($page_id))?$selected = ' class="selected"':$selected=''; echo "<li".$selected."><a href=\"".get_page_link($page_id)."\">About</a></li>\n"; } elseif ($page_name == "contact") { (is_page($page_id))?$selected = ' class="selected"':$selected=''; echo "<li".$selected."><a href=\"".get_page_link($page_id)."\">Kontakt</a></li>\n"; } elseif ($page_name == "about_short") {/*ignore*/} else { (is_page($page_id))?$selected = ' class="selected"':$selected=''; echo "<li".$selected."><a href=\"".get_page_link($page_id)."\">$page_title</a></li>\n"; } } } ?> </ul> i wstaw w to miejsce KOD <ul> <li <?php if(is_home()){echo 'class="selected"';}?>><a href="<?php bloginfo('siteurl'); ?>" title="Home">Home</a></li> <li><?php wp_list_pages('title_li=&depth=1');?></li> </ul> Kasia PS. Zrób kopię zapasową pliku ZANIM wprowadzisz zmiany. I daj znać, czy działa, tak jak powinno -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
02.3.2008 - 09:42
|
|
|
Działa tylko nie wiem dlaczego nowo tworzona strona pojawia się w linkach pomiędzy dwoma starymi.
P.S. Mam nadzieję że faktycznie to co zostało wywalone nie jest potrzebne EDIT: I jeszcze zamieniły się kolejnością te stare strony. Ten post edytował wordpressowicz 02.3.2008 - 09:46 |
|
|
|
02.3.2008 - 20:49
|
|
Ja też mam taka nadzieję
Funkcja wp_list_pages standardowo sortuje strony alfabetycznie. Jeśli chcesz zmienić ich kolejność, musisz dodać argument do funkcji. Poszukaj szczegółów tutaj. Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 22 05 12 - 11:29 |