To nie jest dział do dyskusij o problemach związanych z wyglądaem, wyświetlaniem się lub nie pewnych elementów itp. do tego służy dział "wygląd".
Tu poruszamy tylko kwestie konfiguracji i ustawień.
![]() ![]() |
01.2.2006 - 21:50
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 128 Nr: 3 |
Mam pytanie następującej treści.
WP wyświetla ilości wpisów na blogu w 3 miejscach: 1. Lista kategorii na stronie głównej w nawiasie (np. kurbick) - tag (ilość wpisów). 2. PA: Dashboard/Nowości ramka - ("Statystyki bloga: Liczba wpisów bloga: ..."). 3. Zarządzanie kategoriami w PA - (kolumna "Ile wpisów?") Sytuacja u mnie przedstawia się dość dziwnie. Gdyż w tych 3 miejscach są... 3 różne wartości. Mam jeden tag o nazwie ogólnie którego używałem zawsze, właśnie w celach statystycznych. A tym czasem statystyki różnią się. Zastanawiam się skąd zatem taka rozbieżność ? Sprawdzałem także mySQL tabelę "wp_posts". Są tam 3 typy wpisów: - publish (dla notek) - static (dla stron) - attachment (dla opisywania załączników) Pozostałych takich jak private, object, draft etc. nie używałem i nie występują w bazie. Żeby było ciekawie ich liczba (oczywiście w wyniku zapytań SQL) jest także inna niż powyższe. Czyżby posypała się u mnie tabela "wp_post2cat" ? A może to ogólnie problem z WP .... Sprawdźcie jak sytuacja wygląda u Was ... Pozdrawiam Piotrek / savek BTW: aktualnie wp 2.0.1 -------------------- |
|
|
|
01.2.2006 - 22:08
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 560 Nr: 1 |
Niektore wpisy są w kilku kategoriach?
-------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
01.2.2006 - 22:15
|
|
|
Taka ale zawsze jest ten 1 wspólny i jego wartość jest inna w edycji kat. jak i na stronie przy linku do tej kategorii.
Więc przynajmniej te powinny być identyczne a nie są. Różnica 18. Odejmując od zapytania SQL o ilość wszystkich wpisów w tabeli wp_posts inne wpisy klasyfikowane jako notki zostaje właśnie 18. Wygląda to tak jak by w PA w administracji komentarzy liczone (przy domyślnym tagu) wszelki inny wpisy w tej bazie (strony i załączniki). Jak wygląda sprawa u Ciebie ??? Jeżeli jest ok to czy używasz funkcji dodawania załączników ? ----- U mnie nie zgadza sie tylko ta 1 wartość wspólna, reszta liczona jest dobrze.sorry Fanatyk, przenieś do postu wyżej. Fanatyk: Ustaliliśmy żę to bug WP. Ten post edytował Fanatyk 01.2.2006 - 23:11 -------------------- |
|
|
|
02.2.2006 - 00:39
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 22 Nr: 9 |
Nie wiem czy to ma w pełni związek z tym problemem ale napotkałem na informację, że był błąd w WP2 (w wp2.0.1 - poprawiony) dotyczący właśnie zliczania postów. Wiecej tutaj -> http://trac.wordpress.org/query?component=...milestone=2.0.1
|
|
|
|
02.2.2006 - 01:07
|
|
|
To nieco inna sprawa. Zgłosiłem błąd: http://trac.wordpress.org/ticket/2371.
-------------------- |
|
|
|
18.3.2006 - 09:00
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 37 Nr: 15 |
Jakieś rozwiązanie?
-------------------- I've fallen in love with the sound... of silence!
|
|
|
|
18.3.2006 - 09:36
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 560 Nr: 1 |
-------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
18.3.2006 - 14:59
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 37 Nr: 15 |
Sęk w tym, że ten fix niczego u mnie nie zmienił...
-------------------- I've fallen in love with the sound... of silence!
|
|
|
|
18.3.2006 - 17:37
|
|
|
U mnie zmienił, ale nie wszystko. Tzn. liczby przy administracja kategorii i te na stronie sa jednakowe, a te w dashborad'zie nadal sie różnią :/
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2 09 10 - 15:47 |