WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Kto pomoże poprawić szablon?
kosmita
post 31.5.2008 - 05:05
Post #1

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 2 295

Tutaj jest moja strona główna:
wolne-media.h2.pl

W każdej przeglądarce jest inny odstęp w środkowej kolumnie między "filmem" a "wiadomościami ze świata". Przekopiowałem w style.css identyczne parametry z lewej kolumny do środkowej, ale wciąż jest kłopot w równomiernym rozkładzie elementów strony. Pojawia się też w obu kulumnach większy odstęp między np. tytułem a obrazkiem, niż między tytułem "wiadomości z kraju" i treścią. Chociaż w pliku index.php (strona główna) wygląda to identycznie.

"Czy ktoś z Was mógby przejrzeć plik templatki i znaleźć "co jest nie tak"?

Plik css jest tutaj:
wolne-media.h2.pl/style.zip

Męczę się z tym 2 miesiące i już mam dosyć. Jakby co, prosze o kontakt.

Kolumna lewa - "leftcol"
kolumna środkowa - "rightcol"
Kolumna prawa - to pasek boczny
Go to the top of the page

+Quote Post
Kasia79
post 01.6.2008 - 15:38
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

CYTAT
W każdej przeglądarce jest inny odstęp w środkowej kolumnie między "filmem" a "wiadomościami ze świata".
hmm.. Opera, FF, Safari i IE (7.0) mają dokładnie taki sam odstep ( a konkretniej tego odstępu zupełnie brakuje) miedzy filmikiem a nagłówkiem wiadomości ze swiata
CYTAT
większy odstęp między np. tytułem a obrazkiem, niż między tytułem "wiadomości z kraju" i treścią
-> którym tytułem a obrazkiem? mógłbys sprecyzować?

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
kosmita
post 06.7.2008 - 07:24
Post #3

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 2 295

Problem trochę "zamaskowałem" ale wciąż występuje. Teraz w środkowej kolumnie jest film i dlatego widać dobry odstęp. Ale gdybym dał tam obrazek od razu znika odstęp.

Druga sprawa, że odstęp między górnym tytułem nad filmem i między "Najnowsza galeria" a obrazkiem jest większy niż w przpadku np. "Najnowsze" czy "Najpoularniejsze" a linkiem (np. na pasku bocznym). W Internecie Explorerze większe odstępy są bardziej widoczne, a nie ma żadnych dodatkowych znaczników "br" czy "p". I nie wiem, jak z tym sobie poradzić. Na razie ręcznie dodałem nad "kategoriami" tabelkę z odstępem, aby był identyczny jak odstęp nad górnymi obrazkami (news dnia i film).

Jeżeli znacie problem, proszę o kontakt: redakcja (małpa) fastmail.fm

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8 09 08 - 05:33
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów