IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kompletne usunięcie Wordpressa z serwera., Jak zrobić to dobrze?
Baza
post 06.3.2010 - 10:57
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 7 949

Witam. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi jak zrobić to poprawnie. Zacznijmy od tego, że w ogóle nie mogę znaleźć jak WP odinstalować. Od razu powiem, że po tym chce zainstalować WP na nowo z powodu złego działania aktualnie zainstalowanego WP na serwerze.

Jeżeli to pytanie sprowadzi Was do poziomu zero to musicie mi wybaczyć - nie jestem komputerowym mistrzem wink.gif.
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 06.3.2010 - 10:59
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Zasada jest prosta, kasujesz pliki z serwera, np. poprzez jakiegoś klienta FTP, oraz kasujesz bazę danych do której WP wszystko sobie zapisywał, np. poprzez PhpMyAdmina.

btw. może lepiej będzie naprawić problem z WP niż go od nowa instalować?

+Quote Post
Baza
post 06.3.2010 - 11:07
Post #3

http://scooter-stunt.com/portal/

Problem polega na bardzo wolnej pracy WP. Strasznie to denerwujące, bo samo logowanie do PA zajmuje chwile czasu, a co dopiero wejście w poszczególne podmenu. Dlatego chciałem całość usunać i zainstalować od razu nową wersję mając nadzieję, że będzie dobrze.

Edit: Problem, który w tym miejscu wpisałem już rozwiązałem. Zanim zabiorę się za odinstalowanie poczekam, bo może bedziesz miał jakiś pomysł na to powolne działanie WP wink.gif.

Ten post edytował Baza 06.3.2010 - 11:18

+Quote Post
amistad18
post 06.3.2010 - 11:23
Post #4

aktywność:

No to wątpliwe aby się coś zmieniło. Na początek proponuję Ci spróbować przenieść się na jakiś inny serwer, bo ten najwyraźniej jest niezbyt profesjonalny skoro do PhpMyAdmina nie masz dostępu. Poszukaj w internecie, większość usług hostingowych posiada tydzień albo dwa tygodnie okresu próbnego, osobiście mogę polecić przetestowanie lh.pl, u nich nigdy nie miałem żadnego problemu z WP.

+Quote Post
Baza
post 06.3.2010 - 11:35
Post #5

Już mam dostęp. Po prostu musiałem się zalogować z innego miejsca. Akurat co do serwera to jest dobry smile.gif. Zaraz odinstaluje i zainstaluje i zobaczymy jak to wyjdzie, bo nie masz pomysłu, dlaczego WP tak "pędzi"?

+Quote Post
amistad18
post 06.3.2010 - 11:44
Post #6

aktywność:

Jak pisałem - podejrzewam hosting. W kodzie syfu nie ma, tak samo z tego co widać, raczej nie zawaliłeś skryptu toną spowalniających wtyczek ... hosting w jakiej firmie?

+Quote Post
Baza
post 06.3.2010 - 11:52
Post #7

Firma nie typowo hostingowa.

http://pestar.pl/

Wyczyściłem już baze i instaluje nowego WP, więc zaraz napisze co i jak.

+Quote Post
amistad18
post 06.3.2010 - 13:02
Post #8

aktywność:

A to ciekawe, bo tutaj IP serwera wiąże z Netią - http://whois.domaintools.com/81.210.11.162 ... więc tym bardziej proponuję testować gdzie indziej, i w razie czego zainwestować trochę w serwer.

+Quote Post
Baza
post 07.3.2010 - 14:51
Post #9

Ok, ponowna instalacja jednak pomogła. Wielkie dzięki za pomoc!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 9 02 12 - 10:53
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce