Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
28.1.2008 - 19:42
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 48 |
Na stronie wyświetla mi linki w kolejności alfabetycznej (tylko 1 kategoria), a chciałbym aby wyświetlały się według ID linku (używam widget).
Myślałem, że może w zarządzaniu linkami się to zmieni (uporządkowane wg), ale to zmienia tylko w panelu administracyjnym. Szukałem tez w theme i znalazłem coś takiego w pliku sidebar.php: KOD <ul class="linkcat"> <?php get_links('-1', '<li>', '</li>', '<br />', FALSE, 'id', FALSE, FALSE, -1, FALSE); ?> Z dokumentacji ( http://codex.wordpress.org/Template_Tags/get_links ) wynika, że jest niby OK, ale i tak wyświetla linki w kolejności alfabetycznej. Może to tego wina, że używam widgetu? -------------------- Strona, którą tworzę: ChWZ Gliwice
|
|
|
|
30.1.2008 - 00:42
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 212 Nr: 3 567 |
CYTAT Może to tego wina, że używam widgetu? Wyłącz widget, sprawdź i masz odpowiedź. -------------------- |
|
|
|
31.1.2008 - 19:21
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 48 |
Okazało się, że jak wyłączę widgety to działa tak jak powinno.
Ale jak teraz zrobić, aby z widgetem się dobrze wyświetlało (kożystam też z innych widgetów i nie mogę z nich zrezygnować) -------------------- Strona, którą tworzę: ChWZ Gliwice
|
|
|
|
01.2.2008 - 00:05
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 868 Nr: 2 641 |
Zmiany w pliku sidebar.php nie są widoczne (=nie działają), jesli używasz widgetów. Nawet zmiany w pliku wp-includes/widgets.php na nic się zdadzą, poniewaz musiałbys dodac argument id, które jest tam używany do czego innego.
Jesli bardzo Ci zalezy na takiej a nie innej kolejności linków to poszukaj wtyczki (widgetu!), który to umożliwia. Sprawdz 'serię' widgetów King; o ile dobrze pamietam był tam jakiś dla linków. Kasia PS. A najlepiej pozbądź sie wszystkich widgetów i po prostu zmodyfikuj sidebar.php -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 11 08 - 19:48 |