( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
08.9.2008 - 16:51
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 66 Nr: 3 955 |
witam!
kodowanie w WP mam ustawione na UTF-8. Cały blog bez najmniejszych kłopotów wyświetla polskie znaki. Jendak dzisiaj zauważyłam coś ciekawego (dziwnego). Otóż, google zaindeksowała strone, ale w jej opisie brak jest polskich liter. Dzieje się tak w przypadku opisu jaki ręcznie dodałam do sekcji meta description (edytor to pajączek-wiem nic ciekawego). natomiast problemu krzaczków nie ma w przypadku innej strony (kopia testowa ten pierwszej), w której meta description nie jest wypełnione - google do opisu samo pobiera fragment tekstu ze strony. Jak wchodze na strone i podgladam źródło to w meta keyword też brak polskich znaków (tu z kolei są te takie znaki ? na czarnym tle) Czym mogą być spowodowane te krzaczki? czy to wina edytora? Update 14.09.2008r. po kłopocie Zmiana edytora i ponowne wpisanie opisu oraz słów kluczowych nie pomogło. Ściągnęłam ponownie skórke po to, by mieć "czysty" plik header, bez zmian, po czym wyedytowałam w nim description i keywords, niestety i to nie pomogło. Rozwiązanie: zrezygnowałam z ręcznej edycji ww tagów i zainstalowałam wtyczke All in one SEO. teraz nie ma problemu z polskimi znakami. PS podobno nie zawsze to pomaga, znaki nadal nie są interpretowane jak byśmy tego chcieli >> tutaj jest łopatologicznie opisane jak sobie z tym poradzić http://www.serwis4u.com/znaki-zapytania-za...n-one-seo-pack/ Ten post edytował Natalia 14.9.2008 - 10:21 -------------------- Skonsultuję to, co robisz lub chcesz robić w internecie. Również jak zarabiać.
Pierwsza konsultacja jest darmowa. Po prostu napisz do mnie ze strony konsultacji |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 22 05 12 - 11:08 |