IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kilka pytań
radoslaus
post 06.4.2010 - 12:39
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 8 118

Witam. Po kilkuletnim użytkowaniu wp postanowiłem pobawić się w mu. Wpadłem na dość oryginalny (hehe) pomysł zrobienia na nim serwisu informacyjnego. Zainwestowałem w komercyjną skórkę, przerobiłem na własne potrzeby i teraz mam trochę kłopotów z ogarnięciem tego wszystkiego.

Chodzi głównie o masę pluginów jakie są dostępne, testowałem różne ale nie mogę zdecydować się na konkretny. Dlatego postanowiłem spytać Was, może są jacyś dojrzali użytkownicy (w sensie działania z wpmu) którzy doradzą najlepsze rozwiązania w danym aspekcie.

Szczegółowe pytanie.
Poszczególne działy mają być pisane na subdomenach, czyli nic oryginalnego, np. sport to sport.domena.pl itp. W związku z tym mam problem z wyborem wrzucania tych wszystkich informacji na główna stronę. Czy jest jakiś zautomatyzowany sposób (ewentualnie wtyczka) który pozwoli na publikację newsów na głównej stronie/blogu ale nie w jednym panelu jeden pod drugim jako najnowsze wpisy na blogach tylko indywidualnie w panelach poświęconych danym kategoriom. Czyli np. w centralnej części głównej strony mają być eksponowane informacje z biznesu, gdzieś niżej ze sportu, po boku kulturalne. Blogów-kategorii będzie kilka więc przydałby się jakiś plugin który pozwoliłby eksponować w ten sposób ich treść. Da radę to zrobić w kodzie ale może jest jakieś zautomatyzowane rozwiązanie, które pozwoliłoby na zarządzanie swobodne.

Jeśli ktoś mógłby pomóc to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
andhy
post 06.4.2010 - 20:34
Post #2

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

http://wpmudev.org/ zaspokoi odpłatnie wszystkie Twoje potrzeby.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 8 02 12 - 10:34
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce