( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
04.11.2011 - 15:11
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 33 Nr: 54 |
Witam serdecznie Specjalistów WordPressowych,
Mam taki problem. Na stronie główniej serwisu postawionego na WP mam kilka (kilkanaście) pętli, wyświetlających najnowsze posty z różnych kategorii, lub po prostu najnowszych. Np. Wiadomości (tutaj najnowsze), Wiadomości z kategorii samochody (tutaj najnowsze posty w kategorii samochody) itd. Pytanie jest następujące: Jak zrobić, aby posty wyświetlane na stronie się nie powtarzały? Tzn. Jesli coś już się wyświetli w jednej z kategorii - nie może wyświetlić się w kolejnej. Będę wdzięczny za Waszą pomoc! |
|
|
|
05.11.2011 - 01:14
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
|
|
|
|
09.11.2011 - 16:20
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 33 Nr: 54 |
Okej, działa przy 2 pętlach, ale przy większej ilości już nie.
Do pierwszej pierwsza pętla: <h2>Loop n°1</h2> <?php $ids = array(); while (have_posts()) : the_post(); the_title(); ?> <br /> <?php $ids[]= $post->ID; endwhile; ?> Druga pętla: <h2>Loop n°2</h2> <?php query_posts("showposts=50"); while (have_posts()) : the_post(); if (!in_array($post->ID, $ids)) { the_title();?> <br /> <?php } endwhile; ?> I w trzeciej co? To samo co w tej drugiej? Wytedy pętla nr.3 nie ma duplikatów z pętli numer 1, ale już z tej nr. 2 ma. Chodzi mi o to, aby w żadnej z pętli nie było duplikatów - jak post już jest wyświetlony w jednej z pętli na stronie głównej to nie może być wyświetlony ponownie w kolejnych. Liczę na Waszą pomoc! |
|
|
|
15.11.2011 - 21:19
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 376 Nr: 5 123 |
zmodyfikuj drugą by nie tylko omijała juz wystepujace ID ale i dopisywala nowe z tej petli:
<h2>Loop n°2</h2> <?php query_posts("showposts=50"); while (have_posts()) : the_post(); if (!in_array($post->ID, $ids)) { the_title();?> <br /> <?php $ids[]= $post->ID; } endwhile; ?> wlasciwie to powyższą pętlą możesz zastąpić wszystkie, włącznie z pierwszą -------------------- pozdrawiam, Konrad Karpieszuk
## WTYCZKA WORDPRESS - SKLEP INTERNETOWY ## p.s. zleceń odnośnie Wordpressa szukajcie na http://wpzlecenia.pl |
|
|
|
16.11.2011 - 10:28
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 459 Nr: 3 567 |
Jedynym dobrym sposobem na wykluczenie wpisów jest skorzystanie z parametru 'post__not_in':
http://codex.wordpress.org/Class_Reference/WP_Query I nie 'showposts' a 'posts_per_page'. -------------------- WPNinja - WordPress to moje Kung-Fu
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 22 05 12 - 11:02 |