( Zaloguj | Zarejestruj )
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
03.8.2007 - 13:14
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 2 833 |
W jaki sposób zrobic, aby nowe wpisy pojawiały się tylko na jednej podstronie przyporządkowane do danej kategorii?
I żeby wpisy z tej kategorii nie pojawiały sie na innych podstronach. |
|
|
|
03.8.2007 - 17:46
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 875 Nr: 309 |
Wystarczy znaleźć w pliku index.php:
KOD <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?> Pod tą linijką wstawić: KOD <?php if (in_category('5')) continue; ?> Cyferka 5 oznacza id kategorii do wykluczenia. następnie należy utwprzyć stronę category-5.php na pdstawie index.php i już -------------------- |
|
|
|
03.8.2007 - 18:06
|
|
|
hmm, z tym wykluczeniem to zrozumiałem... ale reszty nie czaje...
Chodzi mi o to, ze jest sobie osobna strona, i na niej wyswietlana jest tylko jedna kategoria.. jestem zielony w Word Pressie. |
|
|
|
04.8.2007 - 07:27
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 875 Nr: 309 |
Dokładnie. Zakładamy, że użytkownik, aby zobaczyć kategorię kliknie w link do niej prowadzący i wyświetli mu się to co jest w category-5.php Plik ten można utworzyć na podstawie index.php tematu.
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
|
04.8.2007 - 09:39
|
|
|
Ale nie o to chodzi... nie chce żeby użytkownik rozwijał kategorie, tylko żeby w menu głównym byl linnk do niej...
Sory, że post pod postem, ale nikt by tego nie przeczytał jakbym zedytowal. Widze ze przeniesiono moj temat wiec podam linka do thema: http://www.dezinerfolio.com/wp-content/plu...wnload.php?id=6 Jak widać, poszczególne podstrony pojawiają się w postaci zakladek. Chcialbym, aby dana kategoria pojawiała sie jedynie na jednej, wybranej przeze mnie zakladce, oraz zeby nie pokazywala sie na zakladce głównej (startowej). |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 16:21 |