Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
20.8.2008 - 11:32
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 528 |
witam wszystkich, jestem nowy na forum i mam pytanie? Jak zrobić na stronie głównej część strony lub całą statyczną, chodzi o to że np. w górnej części na głównej stronie jest część stała np. opis bloga a na pozostałej części aktualizacje. Szukałem na forum ale nie widzę tematu, proszę o pomoc. ( od niedawna zaczynam zabawę z wp i jestem troszkę zielonkawy)
|
|
|
|
20.8.2008 - 11:59
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 291 Nr: 2 655 |
zrób kopię pliku index.php z katalogu Twojego szablonu i nazwij ją home.php
Jak to zrobisz to edytując szablon w pliku home.php będziesz edytował wygląd strony głównej a podstrony pozostaną bez zmian -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
20.8.2008 - 20:01
|
|
|
witam, dzięki za odpowiedź, ale pozwolę sobie uściślić pytanie. Mam stronę główna i np taką-połowa strony głównej jest statyczna ( np. opis firmy lub bloga po prostu bla bla bla) w drugiej połowie widnieje już data z dodaniem dzisiejszego wpisu np 20. sierpnia. itd................ To sie powinno dziać tylko na stronie głównej a na innych ma działać jak zwykły WP. Dziękuje za pomoc z góry
|
|
|
|
22.8.2008 - 21:08
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
KOD <?php if is_home(); { ?> kod na główną <?php else { ?> kod na podstony <?php } ?> {
-------------------- |
|
|
|
27.8.2008 - 13:35
|
|
|
witam, a gdzie mam to wstawić ? bo nie kumama
|
|
|
|
27.8.2008 - 19:10
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
w pliku index.php oczywiście
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 11 08 - 10:28 |