( Zaloguj | Zarejestruj )
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
09.10.2007 - 11:09
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 3 127 |
Witam!
Jak zmienić domyślną czcionke. Przykładowo wpisy dodają sie z czcionką Arial a ja chce aby dodawały sie z czcionką Tahoma gdzie to zmienić. Pozdrawiam AJadek |
|
|
|
09.10.2007 - 11:38
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: V.I.P. Postów: 856 Nr: 2 641 |
W style.css skórki, której używasz. Poszukaj tam body, a w nim font-family. W niektórych skórkach dodatkowo definiowane są czcionki dla np. linków, czy komentarzy.
Uwaga! Nie zostawiaj tam tylko jednej nazwy czcionki -> ustaw np. tahoma, verdana, arial, sans-serif; jesli komputer użytkownika nie będzie miał zainstalowanej tahomy, to przegladarka bedzie szukała verdany, potem ariala, a na końcu sięgnie po czcionkę domyślną. Pozdrawiam, Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
26.1.2011 - 23:22
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 38 Nr: 3 380 |
A ja się podepnę. A co jeśli ja chcę mieć na stronie jakąś niestandardową czcionkę, którą raczej nikt nie ma zainstalowaną np. jakąś matriksową to co wtedy? gdzie powinienem skopiować plik z tą czcionką i jak wskazać jak w css?
|
|
|
|
27.1.2011 - 09:59
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
Generalnie to możesz zainteresować się wtyczką do WP o nazwie Cufon
|
|