IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Closed TopicStart new topic
> Jak wstawić bbPress do WordPressa?
galeman
post 11.8.2007 - 18:00
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 2 736

Czy jest ktoś kto może napisać mi jak wbudować bbPresa w Wordpressa tak żeby:
1. użytkownik zarejestrowany w WordPresie nie musiał się rejestrować w forum i na odwrót
2. użytkownik zalogowany w WordPresie nie musiał się logować w forum i na odwrót
3. forum znalazło się w miejscu postów(chciałbym żeby zachowane były boczne menu'i i nagłówek
Może ktoś może podać jakieś linki do tych tematów?
Z góry dziękuje.
Go to the top of the page

+Quote Post
b4it
post 11.8.2007 - 18:23
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 60

1. http://bbpress.org/documentation/integration-with-wordpress/
2. http://bbpress.org/documentation/integration-with-wordpress/
3. http://bbpress.org/plugins/topic/4

--------------------
b4it's log | iPhone Blog

4Avatars v0.2
Nie jestem darmowym, prywatnym pomocnikiem!

+Quote Post
Kasia79
post 11.8.2007 - 18:24
Post #3

aktywność:

Grupa: V.I.P.

Nr: 2 641

Cześć,

Zacznij od 'Integration with WordPress' na stronie bbPress smile.gif.

Pozdrawiam,

Kasia

PS. Zawsze tez możesz użyć Google -> bbPress+wp wink.gif

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
galeman
post 13.8.2007 - 22:20
Post #4

Nr: 2 736

Dzięki za linki smile.gif Mam jeszcze jedno pytanie: Jednym z wymogów integracji bbPressa w WordPressie jest podanie prefiksu do baz danych WP ( zazwyczaj w pliku config.php należy przypisać zmienej wp_table_prefix wartość wp_), rozwiązuje to problem podwójnego logowania/rejestracji, niestety nie moge potem przejść do panelu administracyjnego bbPresa. Czy tak ma być, czy jest to standardowe zachwanie bbPressa? Jedynym sposobem jaki znam, aby dostać się do panelu administracyjnego jest wpisanie spowrotem wp_table_prefix = ''. Czy jest jakiś inny sposób?

+Quote Post
JoeMix
post 19.8.2007 - 19:53
Post #5

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 1 573

Ja sobie w katalogu wordpressa tam gdzie sa katalogi "wp-cośtam" założyłem katalog "wp-forum" i tam wsadziłem bb-presa prefix podałem taki sam jak do wordpresa i wszystko mi działa, jak się zaloguje do wp to po przejsciu do bb login jest pamiętany i tak dalej...

+Quote Post
marcinb
post 23.2.2008 - 22:58
Post #6

aktywność:

Nr: 3 118

Nadal nie wiem jak można podłączyć forum do bloga aby wyświetlało się na jakiejś podstronie np. o nazwie forum.
CYTAT(galeman @ 11.8.2007 - 18:00) *
3. forum znalazło się w miejscu postów(chciałbym żeby zachowane były boczne menu'i i nagłówek

+Quote Post
aeros
post 21.5.2009 - 13:25
Post #7

aktywność:

Nr: 5 727

CYTAT(marcinb @ 23.2.2008 - 23:58) *
Nadal nie wiem jak można podłączyć forum do bloga aby wyświetlało się na jakiejś podstronie np. o nazwie forum.

Również chciałbym się dowiedzieć jak wyświetlić bbpress na stronie wordpress'a.

+Quote Post
misirian
post 11.3.2010 - 15:12
Post #8

Nr: 7 984

CYTAT(aeros @ 21.5.2009 - 13:25) *

i ja takze... niestety pod podanymi wyzej linkami nie ma TOTALNIE NIC co mogloby pomoc w integracji obu systemow w jedno. chyba ze czegos nie dopatrzylem. Dwaj koledzy jasno i wyraznie pytali o metoda na integracje i zapewne jak ja nie czaja za bardzo jezyka php aby mogli sobie poradzic ze szczatkowymi informacjami w stylu :
"
To have the same header in bbpress and word press I include require_once('../wp-blog-header.php'); in the config.php in bbpress
"

albo:
"
To get bb_admin to work while integrating the Wordpress header use the following:

if (file_exists('../wp-blog-header.php'))
require_once('../wp-blog-header.php');
"

Jak zintegrowac bazy danych i uzytkownika chyba wszyscy juz wiedza bo taka opcja jest jak byk zawarta w samym adminie bbpressa.

Prosze zatem kolezanki/kolegow madrzejszych o pewne umiejetnosci aby pomogli tym mniej zorientowanym przebrnac przez ten temat smile.gif

+Quote Post
misirian
post 12.3.2010 - 08:05
Post #9

Nr: 7 984

CYTAT(misirian @ 11.3.2010 - 15:12) *
CYTAT(aeros @ 21.5.2009 - 13:25) *

i ja takze... niestety pod podanymi wyzej linkami nie ma TOTALNIE NIC co mogloby pomoc w integracji obu systemow w jedno. chyba ze czegos nie dopatrzylem. Dwaj koledzy jasno i wyraznie pytali o metoda na integracje i zapewne jak ja nie czaja za bardzo jezyka php aby mogli sobie poradzic ze szczatkowymi informacjami w stylu :
"
To have the same header in bbpress and word press I include require_once('../wp-blog-header.php'); in the config.php in bbpress
"

albo:
"
To get bb_admin to work while integrating the Wordpress header use the following:

if (file_exists('../wp-blog-header.php'))
require_once('../wp-blog-header.php');
"

Jak zintegrowac bazy danych i uzytkownika chyba wszyscy juz wiedza bo taka opcja jest jak byk zawarta w samym adminie bbpressa.

Prosze zatem kolezanki/kolegow madrzejszych o pewne umiejetnosci aby pomogli tym mniej zorientowanym przebrnac przez ten temat smile.gif

Witam ponownie, juz sobie poradzilem...
ale nie z bbpress.
znalazlem w sumie przypadkie lepsze forum w moim mniemaniu poniewaz jest od razu zintegrowane, chodzi z najnowsyzm WP (2.9.2) i wyglada o niebo lepiej od simple press.
Mam na mysli - Forum Server http://vasthtml.com/
jak to wyglada mozecie zobaczyc tutaj: http://osiedlemickiewicza.pl/index.php/forum/
dodatkowo jest opcja wrzucenia na SG listingi najnowszych watkow z forum.
potrzeba czegos wiecej?
dla mnie nie, forum jest przejzyste, proste, ladne i to PLUGIN!! nie trzeba grzebac w kodzie ani szczegolnie w stylach. w moim przypadku styl w zasadzie od razu jest ok, musze tylko podmienic kilka kolorkow i poprawic tabele. no i zrobie tlumaczenie z czasem. jak bede mial moge podeslac.
pozdrawiam smile.gif

+Quote Post
RavenLbn
post 22.3.2010 - 13:57
Post #10

Nr: 7 491

CYTAT(misirian @ 12.3.2010 - 08:05) *
potrzeba czegos wiecej?
dla mnie nie, forum jest przejzyste, proste, ladne i to PLUGIN!! nie trzeba grzebac w kodzie ani szczegolnie w stylach. w moim przypadku styl w zasadzie od razu jest ok, musze tylko podmienic kilka kolorkow i

Mam problem z pliterkami we wpisach. U Ciebie jak widzę jest ok. Czy tak Ci po prostu zadziałało czy jakiś "knyfel" trzeba włączyć żeby po polsku wyświetlało?

Ten post edytował RavenLbn 22.3.2010 - 14:02

+Quote Post
andhy
post 22.3.2010 - 18:39
Post #11

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

Temat odpłynął. Zamykam.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 9 02 12 - 07:19
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce