( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
11.8.2007 - 18:00
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 2 736 |
Czy jest ktoś kto może napisać mi jak wbudować bbPresa w Wordpressa tak żeby:
1. użytkownik zarejestrowany w WordPresie nie musiał się rejestrować w forum i na odwrót 2. użytkownik zalogowany w WordPresie nie musiał się logować w forum i na odwrót 3. forum znalazło się w miejscu postów(chciałbym żeby zachowane były boczne menu'i i nagłówek Może ktoś może podać jakieś linki do tych tematów? Z góry dziękuje. |
|
|
|
11.8.2007 - 18:23
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 332 Nr: 60 |
1. http://bbpress.org/documentation/integration-with-wordpress/
2. http://bbpress.org/documentation/integration-with-wordpress/ 3. http://bbpress.org/plugins/topic/4 -------------------- |
|
|
|
11.8.2007 - 18:24
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: V.I.P. Postów: 856 Nr: 2 641 |
Cześć,
Zacznij od 'Integration with WordPress' na stronie bbPress Pozdrawiam, Kasia PS. Zawsze tez możesz użyć Google -> bbPress+wp -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
13.8.2007 - 22:20
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 2 736 |
Dzięki za linki
|
|
|
|
19.8.2007 - 19:53
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 34 Nr: 1 573 |
Ja sobie w katalogu wordpressa tam gdzie sa katalogi "wp-cośtam" założyłem katalog "wp-forum" i tam wsadziłem bb-presa prefix podałem taki sam jak do wordpresa i wszystko mi działa, jak się zaloguje do wp to po przejsciu do bb login jest pamiętany i tak dalej...
|
|
|
|
23.2.2008 - 22:58
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 24 Nr: 3 118 |
|
|
|
|
21.5.2009 - 13:25
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 325 Nr: 5 727 |
Nadal nie wiem jak można podłączyć forum do bloga aby wyświetlało się na jakiejś podstronie np. o nazwie forum. 3. forum znalazło się w miejscu postów(chciałbym żeby zachowane były boczne menu'i i nagłówek Również chciałbym się dowiedzieć jak wyświetlić bbpress na stronie wordpress'a. |
|
|
|
11.3.2010 - 15:12
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 7 984 |
Nadal nie wiem jak można podłączyć forum do bloga aby wyświetlało się na jakiejś podstronie np. o nazwie forum. 3. forum znalazło się w miejscu postów(chciałbym żeby zachowane były boczne menu'i i nagłówek Również chciałbym się dowiedzieć jak wyświetlić bbpress na stronie wordpress'a. i ja takze... niestety pod podanymi wyzej linkami nie ma TOTALNIE NIC co mogloby pomoc w integracji obu systemow w jedno. chyba ze czegos nie dopatrzylem. Dwaj koledzy jasno i wyraznie pytali o metoda na integracje i zapewne jak ja nie czaja za bardzo jezyka php aby mogli sobie poradzic ze szczatkowymi informacjami w stylu : " To have the same header in bbpress and word press I include require_once('../wp-blog-header.php'); in the config.php in bbpress " albo: " To get bb_admin to work while integrating the Wordpress header use the following: if (file_exists('../wp-blog-header.php')) require_once('../wp-blog-header.php'); " Jak zintegrowac bazy danych i uzytkownika chyba wszyscy juz wiedza bo taka opcja jest jak byk zawarta w samym adminie bbpressa. Prosze zatem kolezanki/kolegow madrzejszych o pewne umiejetnosci aby pomogli tym mniej zorientowanym przebrnac przez ten temat |
|
|
|
12.3.2010 - 08:05
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 7 984 |
Nadal nie wiem jak można podłączyć forum do bloga aby wyświetlało się na jakiejś podstronie np. o nazwie forum. 3. forum znalazło się w miejscu postów(chciałbym żeby zachowane były boczne menu'i i nagłówek Również chciałbym się dowiedzieć jak wyświetlić bbpress na stronie wordpress'a. i ja takze... niestety pod podanymi wyzej linkami nie ma TOTALNIE NIC co mogloby pomoc w integracji obu systemow w jedno. chyba ze czegos nie dopatrzylem. Dwaj koledzy jasno i wyraznie pytali o metoda na integracje i zapewne jak ja nie czaja za bardzo jezyka php aby mogli sobie poradzic ze szczatkowymi informacjami w stylu : " To have the same header in bbpress and word press I include require_once('../wp-blog-header.php'); in the config.php in bbpress " albo: " To get bb_admin to work while integrating the Wordpress header use the following: if (file_exists('../wp-blog-header.php')) require_once('../wp-blog-header.php'); " Jak zintegrowac bazy danych i uzytkownika chyba wszyscy juz wiedza bo taka opcja jest jak byk zawarta w samym adminie bbpressa. Prosze zatem kolezanki/kolegow madrzejszych o pewne umiejetnosci aby pomogli tym mniej zorientowanym przebrnac przez ten temat Witam ponownie, juz sobie poradzilem... ale nie z bbpress. znalazlem w sumie przypadkie lepsze forum w moim mniemaniu poniewaz jest od razu zintegrowane, chodzi z najnowsyzm WP (2.9.2) i wyglada o niebo lepiej od simple press. Mam na mysli - Forum Server http://vasthtml.com/ jak to wyglada mozecie zobaczyc tutaj: http://osiedlemickiewicza.pl/index.php/forum/ dodatkowo jest opcja wrzucenia na SG listingi najnowszych watkow z forum. potrzeba czegos wiecej? dla mnie nie, forum jest przejzyste, proste, ladne i to PLUGIN!! nie trzeba grzebac w kodzie ani szczegolnie w stylach. w moim przypadku styl w zasadzie od razu jest ok, musze tylko podmienic kilka kolorkow i poprawic tabele. no i zrobie tlumaczenie z czasem. jak bede mial moge podeslac. pozdrawiam |
|
|
|
22.3.2010 - 13:57
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 9 Nr: 7 491 |
potrzeba czegos wiecej? dla mnie nie, forum jest przejzyste, proste, ladne i to PLUGIN!! nie trzeba grzebac w kodzie ani szczegolnie w stylach. w moim przypadku styl w zasadzie od razu jest ok, musze tylko podmienic kilka kolorkow i Mam problem z pliterkami we wpisach. U Ciebie jak widzę jest ok. Czy tak Ci po prostu zadziałało czy jakiś "knyfel" trzeba włączyć żeby po polsku wyświetlało? Ten post edytował RavenLbn 22.3.2010 - 14:02 |
|
|
|
22.3.2010 - 18:39
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Temat odpłynął. Zamykam.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 07:19 |