WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> UWAGA!

Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.

Reply to this topicStart new topic
> Integracja dwóch WordPressów na poziomie logowania i sesji
mattai
post 25.11.2007 - 15:52
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 349

Witam wszystkich, jestem tu nowy.

Nie wiedziałem, gdzie dać niniejszy topic, ponieważ jest on... niecodzienny. Dotyczy ręcznej modyfikacji WordPressa.

Chcę na serwerze zainstalować dwa systemy WordPress i je zintegrować. Zależy mi na tym, aby osoba rejestrująca się na 1. WordPressie była też jednocześnie zarejestrowana na 2. Wordpressie. To nie powinno mi sprawić problemów, bo wystarczy aby 2. WordPress korzystał z tabel logowania 1. WordPressa, ale jak zrobić tak... aby była możliwość przemieszczania się pomiędzy 1. a 2. Wordpressem bez utraty sesji (statusu zalogowania)? Chcę dwa WordPress połączyć, ponieważ na 1. WordPressie byłaby strona przeze mnie prowadzona, natomiast na 2. WordPressie ci sami userzy mieliby większe przywileje (mogli redagować arty i inne duperele i były one umieszczane na 2. WordPressie, a na 1. nie mogli).

Trochę poszperałem w sieci i nic takiego nie znalazłem. Może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć lub zasugerować?

Pozdrawiam serdecznie
Mattai

Udało mi się stworzyć możliwość rejestrowania userów z jednego miejsca, zostają oni jednocześnie zapisani do dwóch baz danych WordPress. Jednak wsio się sypie, a przejście pomiędzy jednym a drugim WP nie jest na tej samej sesji. Sesja jest tak zbudowana, że w niej są zapisane adresy odwoławcze, a skoro są dwa WP to są dwa adresy. To tylko utrudnia pracę. A kolejnym elementem jest brak możliwości aktualizacji zmodyfikowanych WP oraz instalacji pluginów (zależy jakich). Dałem z tym spokój i stoją dwa WP. Jednak trzeba się do jednego i do drugiego oddzielnie zarejestrować (co mi się nie podoba).

Może są jakieś pluginy łączące oba WP (jedna rejestracja, jedno logowanie, jedna sesja)? Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
kaloosz
post 05.2.2008 - 14:46
Post #2

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 696

I co udało Ci się?

JAk tak to napisz jak...

+Quote Post
west28
post 06.2.2008 - 12:19
Post #3

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

Zobacz jak wygląda to w kodzie WPMU smile.gif

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21 08 08 - 06:46
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów