WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Instalacja wordpressa na domenie
JJKrak
post 30.3.2008 - 20:50
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 823

Witam wszystkich Forumowiczów

Jakiś czas temu zainstalowałem wordpressa na zakupionym serwerze.Wczoraj przekierowałem go na zakupiona domenę i niestety zaczęły sie problemy wiec postanowiłem do was napisać, może mi pomożecie.Wpisując zakupiony adres pojawia sie strona under construction i adres zakupionego serwera, a nie storzony blog. Dopiero wpisanie pełnego adresu serwera wraz z katalogiem w którym wordpress został zainstalowany ukazuje stworzy blog.
Przy zalogowaniu przenosi na adres zakupionej domeny wraz z wp-login.php i po próbie zalogowania wystepuje:

BŁĄD: WordPress wymaga włączonych Cookies, twoja przeglądarka ich nie obsługuje lub są zablokowane.

Pomimo iz wszystkie zabezpieczenia są wyłączone, oraz pozwala na przyjmowanie cookies.

Proszę poradźcie co mam zrobic , ale w miare jasnym językiem, gdyz nie jestem informatykiem.

Pozdrawiam wszystkich i z góry bardzo dziękuje:)
Go to the top of the page

+Quote Post
Riff
post 30.3.2008 - 21:01
Post #2

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 158

Czekaj, czekaj - jak wpisujesz nazwa-bloga.pl to są błedy, a jak wpisujesz nazwa-bloga.nazwa-firmy.pl to wszystko działa, tak? Jeśli dobrze kombinuję, to prawdopodobnie błąd wynika z tego, że trzeba jeszcze zmienić adresy w ustawieniach - więc wchodzisz na bloga poprzez pełny adres, potem do panelu admina, potem do ustawień/opcji i tam wpisujesz we wiadome miejsca nowy adres - jak nie działa, to robimy to samo tylko z tym, że adresy zmieniamy bezpośrednio z bazy danych (bodajże tabela _settings) - jeśli nadal nie działa, znaczy to, że moja dedukcja była błedna wink.gif.

--------------------

+Quote Post
JJKrak
post 30.3.2008 - 21:13
Post #3

aktywność:
*

dzieki też tak myslałem i tak również mi doradzili w home.pl, ale główny problem polega na tym iż nie moge sie dostać do admina bo wyskakuje mi błąd odnośnie blokady i niewłaczonych cookies, choć wszystke zapory są właczone, a wszystkie cookies akceptowane.Przed przeniesieniem na nazwa domeny naet ze średio-wysokim zabezpieczeniem nie było problemu i udało sie wejść.

+Quote Post
Riff
post 30.3.2008 - 21:34
Post #4

aktywność:

Skoro dostęp do admina jest zablokowany, to musisz dostać sie do bazy danych - zapewne przez phpMyAdmin - tam odszukać odpowiednią tabelkę, niech no rzucę okiem na mego localhosta...

... Tabelka to (wp)_options (gdzie treść w nawiasie to prefix) - tam musisz wyświetlić cała zawartość opcję o nazwie "siteurl" - powinien to być pierwszy wiersz - musisz go edytować i podać właściwy nowy adres domeny. Jeśli to nie wystarczy, w bazie poszukaj wiersza 39 - "home" i tam również zmień wartość...

A jeśli to też nie zadziała, to znaczy, że źle doradzałem i problem tkwi gdzie indziej wink.gif

--------------------

+Quote Post
JJKrak
post 30.3.2008 - 23:24
Post #5

aktywność:
*

Stokrotne dzięki wszystko juz rewelacyjnie działa

Pozdrawiam i jeszcze raz thanks smile.gif

+Quote Post
Riff
post 31.3.2008 - 18:44
Post #6

aktywność:

To będzie 40 dolarów wink.gif

--------------------

+Quote Post
dpaweld
post 04.7.2008 - 10:25
Post #7

aktywność:
*

Nr: 4 314

Albo dodaj do folderu wskayujacego na domene pusty folder

tmp

tak jest przynajmniej na popularnym CMSie

+Quote Post
bodekr
post 15.7.2008 - 21:03
Post #8

aktywność:
*

Nr: 4 364

Witam Państwa

Znalazłem ten post ponieważ spotkałem się z podobnym problemem .W ferworze wakacyjnego wypoczynku zapomniałem o przedłużeniu ważności konta na serwerze.
Po ponownym uruchomieniu strony otrzymuje:

CODE

Warning: is_executable() [function.is-executable]: open_basedir restriction in effect. File(/bin/curl) is not within the allowed path(s): (/home/biznesowy/:/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php on line 88

Warning: is_executable() [function.is-executable]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/bin/curl) is not within the allowed path(s): (/home/biznesowy/:/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php on line 88

Warning: is_executable() [function.is-executable]: open_basedir restriction in effect. File(/bin/wget) is not within the allowed path(s): (/home/biznesowy/:/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php on line 88

Warning: is_executable() [function.is-executable]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/bin/wget) is not within the allowed path(s): (/home/biznesowy/:/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php on line 88

Warning: is_executable() [function.is-executable]: open_basedir restriction in effect. File(/bin/lynx) is not within the allowed path(s): (/home/biznesowy/:/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php on line 88

Warning: is_executable() [function.is-executable]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/bin/lynx) is not within the allowed path(s): (/home/biznesowy/:/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php on line 88

Warning: is_executable() [function.is-executable]: open_basedir restriction in effect. File(/bin/ftp) is not within the allowed path(s): (/home/biznesowy/:/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php on line 88

Warning: is_executable() [function.is-executable]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/bin/ftp) is not within the allowed path(s): (/home/biznesowy/:/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php on line 88

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php:88) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/ozh-who-sees-ads/wp_ozh_whoseesads.php on line 620

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php:88) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/ozh-who-sees-ads/wp_ozh_whoseesads.php on line 621

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/wp-o-matic/inc/tools.class.php:88) in /home/biznesowy/domains/biznesowy.org/public_html/wp-content/plugins/post-star-rating/psr.class.php on line 368

dostęp do admina jest niemożliwy otrzymuję informację o niewłączonych cookies.
wszystko sprawdziłem w przeglądarkach (testowałem to na dwóch różnych komputerach) jest włączone.
w bazie sql we wspomnianych przez RIFF-a miejscach wpisy są poprawne.

przeglądałem wszystkie pliki wspomniane w Warning ale to chyba nie jest problem kodu jeżeli wcześniej działało a nikt tu nie grzebał.
Może ktoś najnormalniej w świecie wie co tu jest nie tak?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8 09 08 - 05:31
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów