Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
15.9.2007 - 14:33
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 22 Nr: 341 |
Mam już bloga postawionego w katalogu public_html
dodatkowo utworzyłem w public_html katalog o jakiejs tma nazwie, np skoworonek chcialbym teraz drugiego bloga, w katalogu skowronek. baze danych utworzylem poprawnie, nie ma z nia zadnych problemow. natomiast kiedy chce odpalic www.blog_pierwotny.pl/skowronek to pokazuje mi bład WP - nie mozna polaczyc sie z baza danych jako ze robilem juz kilka razy to, to iwem ze nie ma bledu w pliku config.php, baza jest utworzona poprawnie. nie wiem co moze byc tego przyczyna, i jak to obejsc, abymm ogl miec dwa blogi wersja WP to wordpress-2.2.3 Ten post edytował Randall_Memphis 15.9.2007 - 14:34 |
|
|
|
15.9.2007 - 14:37
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 60 |
Gdyby błędu w config.php nie było to i problemu z połączeniem nie było.
Te dwa blogi mają być na tym samym silniku czy dwa oddzielne? -------------------- |
|
|
|
15.9.2007 - 15:15
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 22 Nr: 341 |
muszą być niezależne, tylko maja miec wspolna czesc domeny, tzn. ten w podfolderze bedzie mial adres ktory jest subdomena pierwszego.
adres jednego to oleg.es a drugiego pi.oleg.es oleg.es jest na starszym silniku. CODE <?php // ** MySQL settings ** // define('DB_NAME', 'ekonomis_nazwa'); // The name of the database define('DB_USER', 'ekonomis_user'); // Your MySQL username define('DB_PASSWORD', 'haslo'); // ...and password define('DB_HOST', 'localhost'); // 99% chance you won't need to change this value define('DB_CHARSET', 'utf8'); define('DB_COLLATE', ''); // You can have multiple installations in one database if you give each a unique prefix $table_prefix = 'wp_'; // Only numbers, letters, and underscores please! // Change this to localize WordPress. A corresponding MO file for the // chosen language must be installed to wp-content/languages. // For example, install de.mo to wp-content/languages and set WPLANG to 'de' // to enable German language support. define ('WPLANG', ''); /* That's all, stop editing! Happy blogging. */ define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/'); require_once(ABSPATH.'wp-settings.php'); ?> edit: ok, sprobowalem inaczej: w config.php dalem dane takie jak w tym pierwszym blogu. pobralo info, czyli jest ok. sprobowalem znowu podpiac nowa baze - i znowu wywalilo mi errora. Ten post edytował Randall_Memphis 15.9.2007 - 18:14 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 11 08 - 18:20 |