Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
11.7.2008 - 00:29
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 346 |
Odnoszę wrażenie, że wypróbowałam już wszystkiego. I nic z tego. Sprawdziłam dokładnie config.php w poszukiwaniu literówek, próbowałam zamiast nazwy bazy 'ochotanaochote' wpisac 'ochotanaochote.masternet.pl', wzorując się na tym co pokazał mi total commander przy nawiązaniu połączenia, oraz wiele innych. okienko z total commandera screen z notatnika config.php rezultat jaki dostaję--> czy to może kwestia serwera? Jeśli tak, to o co mam się ich zapytać starając się rozwiązać problem - może to kwestia jakiś portów? Osiwieję. Pozdrawiam serdecznie! Ten post edytował nujska 11.7.2008 - 00:30 |
|
|
|
11.7.2008 - 11:31
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 106 Nr: 2 655 |
kilka pytań kontrolnych
Czy utworzyłaś bazę danych o nazwie ochotanaochote i usera o nazwie ochotanaochote i przypisałaś go do bazy? Czy na pewno przed nazwą bazy albo usera nie ma żadnego prefixu typu NAZWAUSERA_NAZWABAZY albo NAZWAUSERA_USERBAZY? Czy twój plik wp-config.php nazywa się wp-config.php a nie wp-config-sample.php? Jeśli na powyższe pytania odpowiadasz 3 x 'tak' to proszę przeklej tu zawartość Twojego wp-config.php (hasło możesz zagwiazdkować Ten post edytował marcinpl87 11.7.2008 - 11:32 |
|
|
|
11.7.2008 - 14:05
|
|
kilka pytań kontrolnych Czy utworzyłaś bazę danych o nazwie ochotanaochote i usera o nazwie ochotanaochote i przypisałaś go do bazy? Czy na pewno przed nazwą bazy albo usera nie ma żadnego prefixu typu NAZWAUSERA_NAZWABAZY albo NAZWAUSERA_USERBAZY? Czy twój plik wp-config.php nazywa się wp-config.php a nie wp-config-sample.php? Jeśli na powyższe pytania odpowiadasz 3 x 'tak' to proszę przeklej tu zawartość Twojego wp-config.php (hasło możesz zagwiazdkować Dzięki za szybką odpowiedź. Już bardzo długo główkuję nad tym problemem wklejam Ci screena z mojej bazy - przyznam, że na php kompletnie się nie znam - wykupiłam jakiś tani serwer tylko na WP. ![]()
|
|
|
|
11.7.2008 - 14:10
|
|
|
ok. z tego co widzę baza jest w porządku więc coś musi być nie tak z użytkownikiem.
napisz jaki masz panel administracyjny (nazwę) to napiszę Ci krok po kroku jak sprawdzić użytkowników bazy, ewentualnie stworzyć nowego. Ps.: information_schema przechowuje informacje o bazie i tabelach więc to nie ma nic wspólnego z wordpressem Ten post edytował marcinpl87 11.7.2008 - 14:12 |
|
|
|
11.7.2008 - 14:22
|
|
napisz jaki masz panel administracyjny (nazwę) to napiszę Ci krok po kroku jak sprawdzić użytkowników bazy, ewentualnie stworzyć nowego. Czy to miałeś na myśli? phpMyAdmin - 2.11.5 * Wersja klienta MySQL: 5.0.41 Czy przyczyna może leżeć po starej wersji phpadmina? W pliku readme to instalacji zalecaną wersją jest ta powyżej 4.** screen ze strony głównej panelu
|
|
|
|
11.7.2008 - 14:47
|
|
|
Chodzi o panel administracyjny konta czyli cPanel albo DirectAdmin albo NetAdmin albo jeszcze coś innego.
Jeśli nie masz takiego panela to admin musi Ci utworzyć bazę i usera. Bazę już stworzył z tego co pokazujesz na screenach ale nie wiadomo co z userem. Sprawdź czy podał Ci prawidłową nazwę użytkownika i jego hasło. Te dane to nie musi być ten log i hasło które używasz do połączenia ftp albo w logowaniu do phpmyadmina. Dlatego jeśli nie podał to warto zapytać. Napisz jeszcze gdzie masz hosting. pozdrawiam Ten post edytował marcinpl87 11.7.2008 - 14:48 |
|
|
|
12.7.2008 - 20:58
|
|
Weszłam do panelu konta.
Rozejrzałam się, co tam jest ciekawego. Utworzyłam dla wygody dodatkową bazę, o nazwie odpowiadającej nazwie nowego WP. Hostnig jest na serwerze masternet.pl - także podejrzewam, że możesz nie znać Spróbuję z nowymi ustawieniami dodano: hohohoo Mój problem ewidentnie związany był z ftp - subdomeną. Nie wiem dokładnie jak to zrobiłam, ale działa - jeszcze tylko naprawię błąd związany z headers (ale to widziałam w innych wątkach) i mogę szaleć. Dziękuję bardzo za naprowadzenie mnie na źródło niepowodzeń pozdrawiam! dodano jeszcze później: cóż. Stoję w martwym punkcie. Wykasowałam wszystko. Zainstalowałam znowu na czyściutkim serwerze. I dalej to samo. Z przyczyna pewnie tkwi w ustawieniach ftp - jaka jest? jeszcze nie wiem. Ten post edytował nujska 13.7.2008 - 18:07 |
|
|
|
17.7.2008 - 19:34
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 4 373 |
cóż. Stoję w martwym punkcie. Wykasowałam wszystko. Zainstalowałam znowu na czyściutkim serwerze. I dalej to samo. Z przyczyna pewnie tkwi w ustawieniach ftp - jaka jest? jeszcze nie wiem. jesli korzystasz z SQL w wersji 5, wez pod uwage ze prawdopodobnie laczysz sie z baza na NIEDOMYSLNYM porcie, dlatego tez w konfiguracji wordpressa podaj jawnie port przez jaki bedziesz sie laczyc z baza, czyli w pliku wp-config.php jako host podaj nazwe hosta i port przez jaki bedziesz sie laczyc np NAZWAHOSTA:3305 o port dopytaj swojego providera, bardzo mozliwe ze bedzie to wlasnie 3305 Pozdrawiam, Robert |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21 08 08 - 06:56 |