IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Instalacja WP i import danych z wersji lokalnej, problemy z linkami, z kokpitem wp itd...
yozz84
post 10.8.2010 - 19:49
Post #1

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 3 727

Próbowałem 2 podejść instalacji i importu danych wordpressa z wersji lokalnej na serwer, opisze po kolei aby było przejrzyście:

1

- wykonalem normalna instalację wordpress na serwerze unl.pl
- skopiowalem katalog wtyczek i tematów
- poruszanie sie po kokpicie i instalowanie pluginó jest klopotliwe ze względu na jakies dodatkowe skrypty z unl.pl które niszcza strukture kokpitu
- chcialem zaimportowac wpisy z wersji lokalnej wiec eksportowalem plik xml i chcialem go importowac wedle instrukcji w wp codex jednak system wyrzucal mi wiadomosc ze nie moze skopiowac moje pliku do katalogu na serwerze "(...)/uploads/2010/10/"

męczyłem sięz tym i w koncu porzucilem zrezygnowany...

2
- wykonalem wszystko z instrukcji jaką znalazle mna stronie:
http://www.webdesignerwall.com/tutorials/e...ting-wordpress/

- instalacja sie powiodla, widze wszystkie wpisy i dane jednak nie moge nic zobaczyc prócz wczesniej ustawionej strony głównej...
- wszystkie inne linki prowadzą do komunikatu:
"Not Found. The requested URL /foto/info/ was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
- po za tym kokpit wygląda jak by stracil wszelkąstrukturę, elementy sa jeden pod drugim bez ładu i składu:
http://img697.imageshack.us/img697/9393/20100810205343.png

----------------------------------------------
nie wiem teraz czy powodem błędu jest to ze w trakcie zmian wprowadzonych w bazie danych wedlug tutoriala z linku zle wklepalem adres serwera czy mzoe mam zle ustawione linki w szablonie...

serwerem jak widac jest unl.pl

w pliku bazy danych podmienilem "localhost" na "
CYTAT
"

czy powinienem dopisywac jakies katalogi dalej az do miejsca w którym jest wp na serwerze?
np.:
CYTAT
http://www.kmyozz.unl.pl/domains/kmyozz.unl.pl/public_html/

czy problem lerzy w ustawieniach wp lub linkach jakie mam np. w headerze:

menu główne wyglada tak:
KOD
<ul>
                <li class="home"><a href="<?php bloginfo('home') ?>/">Home</a></li>
                <li class="info"><a href="<?php bloginfo('home') ?>/omnie">Info</a></li>
                <li class="www "><a href="<?php bloginfo('home') ?>/www">Www</a></li>
    <li class="photo"><a href="<?php bloginfo('home') ?>/foto">Photo</a></li>
    <li class="contact"><a href="<?php bloginfo('home') ?>/kontakt">Kontakt</a></li>
</ul>

czy moge prosic o pomoc kogos tutaj w rozwiązaniu tego problemu?

Ten post edytował yozz84 10.8.2010 - 19:51
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 10.8.2010 - 23:06
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

1. Po co się przenosisz na unl.pl? Na localhoście na pewno będzie Ci lepiej, a jak chcesz się w necie pokazać, to główna zasada - darmowy hosting ssie!
2. Sądząc po screenie, wygląda to na problem z plikami WP. Wrzuć jeszcze raz katalogi wp-admin i wp-includes z oryginalnej instalki WP.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 9 02 12 - 12:39
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce