Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
18.1.2008 - 09:17
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 301 Nr: 3 158 |
Piszę tutaj, bo nie pasowało mi to żadnej innej kategorii - mianowicie, mam w katalogu stylu folder "include", a w nim plik "random_quote.php" - chciałbym wstawić w sidebar ten plik za pomocą polecenia "include". Coś w tym stylu:
KOD ## Kod oczywiście błędny <? include "bloginfo('template_url')/include/random_quote.php"; ?> Problem leży w tym, że nie wiem jaki kod zastosować do tego include, aby to działało - nie wiem po prostu, jak wstawić do tego ciągu adresu bloginfo('template_url'). Kombinowałem na wszystkie znane mi sposoby, ale w końcu się poddałem. Czy ktoś może pomóc? -------------------- |
|
|
|
18.1.2008 - 11:31
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 154 Nr: 3 567 |
KOD <?php include (TEMPLATEPATH . '/include/random_quote.php'); ?>
-------------------- WPNinja | WordPress to moje Kung-Fu - strona poświęcona WordPressowi
|
|
|
|
18.1.2008 - 12:09
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 301 Nr: 3 158 |
Uu, dziękować, dziękować
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29 08 08 - 19:24 |