IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Import ilości odwiedzin z wordpress.com - ale do czego?!, Oraz import dotychczasowych ocen gwiazdkowych dla wpisów
getme
post 29.8.2010 - 12:20
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 8 763

Witam, przeniosłam bloga z .com na .org i ma następujący problem z importem:

Otóż nie udało mi się zaimportować licznika odwiedzin, który działał na .com. W .com był on w postaci widgetu, który był częścią wybranego przeze mnie szablonu motion. Ustawiłam go tak, że wyświetlał się na dole strony. Obecnie nie mam go wcale i nie mogę go znaleźć na liście widgetów. Zainstalowałam Site Stats (takie same jak miałam na .com), ale nadal nie mam opcji widgetu... Poza tym zależy mi na tym, żeby móc zaimportować dotychczasową liczbę odwiedzin.

To samo tyczy się głosów pod wpisami. Stosowałam na .com system gwiazdek. Teraz używam GD Star Rating (o którego konfigurację proszę w dziale konfiguracja, ewentualnie proszę o wskazanie polskiego narzędzia do oceniania), ale zależy mi na tym, żeby dotychczasowe wyniki zaimportować z .com - przy zwykłym całościowym imporcie nie wyszło... sad.gif

W ogóle byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś zechciał mi pomóc z ustawieniami na nowym blogu, bo ten import wcale nie okazał się prostą sprawą. Chyba wg regulaminu nie mogę tu podać linka do strony, więc podam na priv jeśli ktoś zechce pomóc.

Z góry dziękuję
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 29.8.2010 - 14:45
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Co rozumiesz poprzez przeniesienie bloga z .com na .org? Korzystałaś z wordpress.com? A teraz siedzisz na jakimś hostingu z zainstalowanym WP z wordpress.org? Jeżeli tak, to statystyk odwiedzin oraz głosów nie wyeksportujesz z wordpress.com.

+Quote Post
getme
post 29.8.2010 - 16:56
Post #3

Grupa: Bloger

Nr: 8 763

CYTAT(amistad18 @ 29.8.2010 - 15:45) *
Co rozumiesz poprzez przeniesienie bloga z .com na .org? Korzystałaś z wordpress.com? A teraz siedzisz na jakimś hostingu z zainstalowanym WP z wordpress.org? Jeżeli tak, to statystyk odwiedzin oraz głosów nie wyeksportujesz z wordpress.com.

Cokolwiek to znaczy smile.gif Mam wykupione miejsce na serwerze, zainstalowałam sama oprogramowanie wordpressa i zaimportowałam bloga, bo korzystałam dotychczas z bloga w wordpress.com

+Quote Post
amistad18
post 29.8.2010 - 17:10
Post #4

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Więc tak jak myślałem. Czy ponawiam moją powyższą odpowiedź, nie uda Ci się przenieść statystyk odwiedzin ani innych statystyk, sam tekst - wpisy, strony, komentarze.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 9 02 12 - 11:52
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce