Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
12.8.2007 - 17:53
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 28 Nr: 1 655 |
Witam
jestem w trakcie prac na strona http://lbn.dmkhosting.net/sanbud/ ale zaciome sie gdyz mam problem: chce usunac strone HOME z sidebara a takze ustawic jako strone glowna strone Firma. dzieki za pomoc -------------------- |
|
|
|
12.8.2007 - 23:12
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 335 Nr: 60 |
Stronę główną ustawiasz w opcjach WP (poszukaj sobie).
Link do home wywalasz z sidebar.php (theme). Dokładnie ci nie powiem jaki kawałek kodu bo to zależy od skina. To będzie coś w stylu -------------------- |
|
|
|
13.8.2007 - 13:26
|
|
|
w opcjach mam tylko WordPress address (URL): Blog address (URL): ale to nie jest chyba adres home page nie chce tego zmienac bo juz raz wsztstko mi sie zepsulo od wpisania tam innego adresu.
a moj side bar to: CODE w functions znazlem ylko cos takiego: usunolem to ale i tak dalej to home jest, wiec dodalem to spowrotem Ten post edytował lbnator 13.8.2007 - 13:29 -------------------- |
|
|
|
13.8.2007 - 15:25
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 879 Nr: 2 641 |
Zmianę strony głównej można dokonać w admin -> opcje -> reading (nie wiem jak to jest przetłumaczone na polski; w kazdym bądź razie to jest 3. zakładka od lewej
Pozdrawiam, Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
13.8.2007 - 17:38
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 335 Nr: 60 |
@Kasia79
Napisał w dziale 2.0.x więc raczej tej opcji nie ma. Ja o niej napisałem bo nie wiedziałem, że jest dopiero od 2.1.x :blink: @lbnator Do do tego Home to czy ty przypadkiem nie masz jakiejś wtyczki do obsługiwania Sidebara? Jeśli nie to poszukaj może jeszcze w innym miejscu jest ten link. -------------------- |
|
|
|
13.8.2007 - 18:41
|
|
|
dzieki kasia =] mam wersje 2.2.1 wogole nie zobacyzlem ze to jest dzial jakiejs innej wersji - sorry.
strona glowna juz zmieniana tylko jeszcze to cholerne home. nie uzywam zadnych wtyczek. wgrałem tylko najnowszego wordpressa i skorke- Bernie v1.0 by Bernie bede szukał dalej. CODE tylko cos takiego znalazlem gdzie wystepuje słowo HOME - probowalem tam wpisac cos innego ale nic to nie zmienia. =[ Ten post edytował lbnator 13.8.2007 - 19:04 -------------------- |
|
|
|
13.8.2007 - 19:07
|
|
|
W presentation posiadam jeszcze zakladke widgets (Sidebar Arrangement) ale nie uzywalem jej ani razu.
-------------------- |
|
|
|
13.8.2007 - 20:54
|
|
Edytuj header.php (Nagłówek) i wywal:
KOD <li class="<?php echo $highlight; ?>"><a href="<?php bloginfo('url'); ?>">Home</a></li>
-------------------- |
|
|
|
13.8.2007 - 23:39
|
|
|
YEAH! udało sie. bardzo wam dziekuję. Wogole tego nie dostrzeglem. Pozdrawiam
-------------------- |
|