( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
18.3.2010 - 19:17
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 9 Nr: 7 491 |
Witam,
Potrzebuję w miarę wygodnego dla userów systemu serwisowego. Z tego co WPPlugins podpowiedziały sprawdziłem Support Tickets i WATS. ST jest prostym modułem, to co ma robić robi doskonale ale potrzebuję funkcjonalności polegającej na dostępie do informacji userów nierejestrowanych. Tu tego nie mam (a przynajmniej nie potrafię uruchomić). Zainstalowałem więc WATS. Ten plugin okazał sie dokładnie tym czego szukam ale mam trzy problemy: 1. Formularz aktualizacji zgłoszenia rozjeżdża mi totalnie stronę, nie trzyma się w ramach sekcji tylko panoszy po calym ekranie wywalając sidebara gdzieś daleko. Próbowałem na kilkunastu motywach ale na tych, które są konfigurowalne efektów nie uzyskałem. Zaryzykowałbym stwierdzenie że tylko na WP Classic to ładnie wygląda 2. Nie mogę (nie potrafię czy się nie da?) ograniczyć dostępu użytkowników do oglądania tego co się ze zgłoszeniami dzieje. Kiedy delikwent ma dostęp do listy (a mieć powinien żeby móc kontrolować stan swojego zgłoszenia) to może automatycznie publikować aktualizacje i to bez względu na to czy to jego czy nie jego i czy ma coś mądrego do napisania. Pewnie problem by się rozwiązał po ograniczeniu dostępu do WATS tylko dla userów zarejestrowanych ale tego chciałbym uniknąć. Ponad setka stanowisk, kilkaset userów, konto dla każdego tylko do WATS to przesada, póki co ograniczam się do rejestracji userów publikujących. 3. Nie wysyła powiadomień co mnie dziwi bo cała reszta serwisu śle i mejle systemowe i formularze z różnych formatek zamówieniowych.powiadomienia w sumie rozwiązały by problem z dostępem do informacji bo user za każdym razem przy aktualizacji swojego zgłoszenia dostawał by e-mail z informacją. Serwis stoi w sieci lokalnej firmy wiec niestety linka podać nie mogę. Z zewnątrz dostępu nie ma. Czy ktoś może skonfigurował WATS tak żeby prawidłowo działał? Jeśli tak to jak? (może screen z panelu opcji? A może możecie zaproponować inne rozwiązanie realizujące tą funkcjonalność? Pozdrawiam Paweł |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 8 02 12 - 09:35 |