Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
05.11.2007 - 11:23
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 19 Nr: 3 180 |
Czy jest taka możliwość, aby w każdej kategorii wyświetlać w tle(tam gdzie są wpisy) jakies jpegi? chcialbym zrobic tak, zeby kazda kategoria miala swoj jpeg.
|
|
|
|
05.11.2007 - 21:10
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 868 Nr: 2 641 |
Możliwość jest, ale dużo z tym zabawy.
Musiałabyś stworzyć plik category-ID.php dla każdej kategorii. W każdym z tych plików część, w kórej wyświetla się treść posta, musiałaby mieć przypisany inny class. W style.css dla każdego z tych class wskazałbyś inne zdjęcie/grafikę jako tło. Być może istnieje jakieś inne rozwiązanie, ale chwilowo nie przychodzi mi do głowy Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
06.11.2007 - 11:10
|
|
|
Właśnie domyślałem się, że tak to trzeba będzie zrobić ale wolałem spytać ekspertów
|
|
|
|
08.11.2007 - 20:09
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 60 |
To nie jest duży problem. Brzydki (ale działający) kod wyglądałby tak:
KOD <?php if (in_category(1)) echo "<div class=\"content_cat_1\">"; elseif (in_category(2)) echo "<div class=\"content_cat_2\">"; elseif (in_category(3)) echo "<div class=\"content_cat_3\">"; else echo "<div class=\"content_default\">"; ?> BLA BLA BLA </div> Pozostaje tylko zabawa z CSS i optymalizacja kodu (chyba, że ci nie zależy na poprawności). -------------------- |
|
|
|
08.11.2007 - 23:55
|
|
|
i w tym momencie mialbym zrobic te pliki category-x.php czy dac to do jakiegos konkretnego pliku??
|
|
|
|
09.11.2007 - 22:10
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 60 |
Dodaj do index.php albo/i do archive.php albo/i do search.php albo/i do single.php albo/i do category.php. Pobaw się.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 11 08 - 19:23 |