( Zaloguj | Zarejestruj )
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
30.8.2011 - 14:12
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 30 Nr: 96 |
Mam pewien problem. Prowadziłem bloga motorized.pl, ładnie indeksowały się wpisy. Postanowiłem zmienić jego formę na fotobloga, zatem zainstalowałem nową wersję WP, nowy skin, podmieniłem bazę danych i ustawiłem wtyczkę, która przerzuca ze stare linki na główna motorized.pl. Na pierwszy rzut oka wszytko było ok, ale nie ma ruchu. Pomyślałem, że muszę poczekać aż Google przemieli fakt, że zniknął stary blog, a pojawił się pod tym adresem nowy. Wygląda jednak na to, że ok. 3 tyg jest za mało.
Gdy dam do google.pl frazę site:motorized.pl pojawi 243 wyników do nowego bloga. Nie mam zastrzeżeń, poza tym że są to głównie tagi. Chcąc jednak znaleźć wpis z tego bloga - nie jest to możliwe. Wrzucam frazę Otosan 600D Kamyonet do wyszukiwarki (Google.pl, tylko język polski) i pojawia się dosłownie 7 wyników znacznie mniej zbliżonych treścią do mojego: http://www.google.pl/#q=Otosan+600D+Kamyon...366&bih=649 Mój wipis na ten temat jest bardziej odpowiedni: http://motorized.pl/2011/08/25/der-rost-an...onet-1971-1991/ Co się stało? Dodam, że podpisy do zdjęć wrzucane są do pola wypis, bo tak jest zbudowany skin. Macie może jakiś pomysł? Aha - Google ma sitemapę i bot wchodzi obserwować bloga. Ten post edytował Halski 30.8.2011 - 14:13 |
|
|
|
02.9.2011 - 14:45
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 119 Nr: 8 919 |
Z tego co widzę wpisy także są zindeksowane, tylko są nieco dalej w wynikach wyszukiwania.
Proponuję: a) Podlinkować wpisy - zdobyć kilka backlinków z dobrych stron, o wysokim DA 40+ c) Spróbować ręcznie pingować wpisy (lub samą sitemapę), tylko nie jak leci wszystko za jednym razem, podzielić sobie to na grupy i najlepiej każdy wpis z innego IP. Na swoim blogu kiedyś napisałem artykuł, poruszający pingowanie stron i przedstawiłem w nim kilka ciekawych aplikacji do wykonywania tego typu operacji. W ramach dalszej diagnostyki sugeruję udanie się do Webmaster Tools i sprawdzenie, czy Google Bot zgłosił jakieś problemy z indeksacją witryny. Pozdrawiam i powodzenia. Ten post edytował rokko 02.9.2011 - 14:46 -------------------- Porady związane z pozycjonowaniem stron internetowych, w szczególności omówienie zagadnień związanych z Wordpress SEO, a także optymalizacja stron WWW od kuchni oraz setki innych wartościowych porad. Zapraszam!
|
|
|
|
08.9.2011 - 22:03
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 23 Nr: 3 585 |
jeżeli zmiana została zrobiona niedawno, musisz czekać, aż boty google zaindeksują stronę z nowym WP. bot taki szperał kiedyś raz w msc, ale teraz ze statystyk swojej strony widze ze robi to czesciej
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 21 05 12 - 11:54 |