( Zaloguj | Zarejestruj )
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
08.10.2010 - 20:52
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 6 598 |
Witam!
Przypadkowo w pa zmieniłem link do mojej strony i teraz nie mam jak na nią wejść ;/ gdzie będzie plik gdzie mogę zmienić link do mej strony ? |
|
|
|
08.10.2010 - 21:29
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
W phpmyadminie, tabela _options, option_name home i siteurl ...
|
|
|
|
10.10.2010 - 08:54
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 32 Nr: 4 188 |
W phpmyadminie, tabela _options, option_name home i siteurl ... Zmieniłem.. Tylko wtedy muszę też w ustawieniach w WP zmienić Adres URL WordPressa: i Adres witryny (URL) Jeśli chcesz, aby stroną główną Twojej witryny była strona inna, niż ta znajdująca się w katalogu, w którym zainstalowano WordPressa, wprowadź tutaj jej adres. Koniecznie to drugie, bo inaczej dalej linki nie działałyby. Chyba, że się myle |
|
|
|
10.10.2010 - 12:22
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Mylisz się, rekordy home i siteurl, to nic innego jak właśnie te adresy w ustawieniach WP. Jedynie co, to najczęściej nie ma się już dostępu do wp-admina, dlatego trzeba to robić ręcznie, w bazie.
|
|
|
|
27.10.2010 - 11:35
|
|
![]() aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 20 Nr: 8 472 |
Też maiłem kilka razy taki problem jedyne co chyba można zrobić to właśnie usunąć te rekordy w phpmyadmin. O ile dobrze pamiętam, to potem po wywołaniu domeny włączy się ten ekran instalacyjny wordpressa, ale nie jestem pewny.
-------------------- Moje WP: Dla kobiet www Porady Investor iKolumna Blog EiT |
|
|
|
27.10.2010 - 16:21
|
|
Jeżeli usuniesz, to sobie popsujesz WordPress'a ... wystarczy je edytować i podać poprawne.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 21 05 12 - 11:48 |