IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Formatowanie tekstu
lamaxa
post 05.9.2009 - 15:47
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 4 587

Witam. Korzystam z wersji 2.8.4. Mam problem z formatowaniem tekstu. Nie działa znacznik <br />, nawet <p>, po umieszczeniu w kodzie i zapisaniu strony znika (excl.gif). Przełączam pomiędzy html, a wizualnym modyfikuje i nic nie pomaga. Nawet jak wszystko dobrze ustawie w wizualnym, to i tak po zapisaniu wraca do złej formy. Nie wiem co jest nie tak, jestem już zirytowany. Mam odznaczone "Niech WordPress automatycznie poprawia nieprawidłowo zagnieżdżony kod XHTML" a i tak wordpress bezmyślnie ingeruje w tekst. Może ktoś wie co jest nie tak? Pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post
Kowalik
post 05.9.2009 - 23:17
Post #2

www.znajdztu.pl

Grupa: Redakcja

Nr: 5 685

Sprawdź w trybie HTML <!--br-->

--------------------
Użytkowniku, pozwól sobie pomóc. Podaj łaskawie adres problematycznej strony i opisz problem abyśmy nie musieli się domyślać!
Tanie pozycjonowanie | Katalog stron | Moderowany katalog stron www

+Quote Post
lamaxa
post 05.9.2009 - 23:52
Post #3

Nic :/

+Quote Post
amistad18
post 06.9.2009 - 00:46
Post #4

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Wyłącz opcję 'automatycznego poprawiania' i dodaj kod <br/><br/> itd ... WP sam dodaje spacje między br i / , no i takim sposobem nie daje sobie dorobić kilku wierszy.

Innym sposobem jest zabawa np. przez css, można albo ustawić by p w klasie pisania posta ( standardowo bodajże post ) miał np. margin-top: 50px ... i wtedy jakiś tekst wklejasz w <p></p> ... jeśli p stosujesz często, to inną opcja może być np. h5 - czego się raczej często nie używa, ale wtedy w css jeszcze musisz zmienić wielkość czcionki na normalną, jakieś 12/13px ... kolejnym brzydszym sposobem jest walnięcie np. <div style="margin-top: 50px"></div> przed tekstem który ma być niżej.

Kombinuj sam, przez to się uczysz ...

Ten post edytował amistad18 06.9.2009 - 00:47

+Quote Post
lamaxa
post 06.9.2009 - 09:30
Post #5

Udało się lol.gif. Bardzo dziękuję za szybką pomoc.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 21 05 12 - 11:35