( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
20.12.2008 - 17:41
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 5 176 |
Otóż mam mały problem z instalacją Wordpressa 2.7. Wszystkie pliki mam wrzucone na serwer, plik wp-config-sample.php uzupełniony oraz podmieniony na wp-config.php. Następnie wchodzę na wp-admin/install.php w celu instalacji WP, a tu taki komunikat mi wyskakuje:
KOD Fatal error: Allowed me in /virtual/t/e/nazwa strony/wp-admin/includes/user.php on line 608 A więc otwieram plik user.php i patrzę na linijkę 608: KOD $this->query_from_where .= $wpdb->prepare(" INNER JOIN $wpdb->usermeta ON $wpdb->users.ID = $wpdb->usermeta.user_id WHERE $wpdb->usermeta.meta_key = '{$wpdb->prefix}capabilities' AND $wpdb->usermeta.meta_value LIKE %s", '%' . $this->role . '%'); Co jest w niej źle, że mi error wyskakuje? Sam próbowałem zamienić ID na nazwę bazy daych, hostu czy też nazwę usera, ale nic nie pomagało. Ten post edytował gruszka 20.12.2008 - 17:42 |
|
|
|
21.12.2008 - 12:02
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 332 Nr: 60 |
W tej linii jest wszystko OK i na pewno jej nawet nie dotykaj. Zajmij się tym co Ty zrobiłeś czyli sprawdź czy wszystko jest OK z bazą i z danymi podanymi w wp-config.php.
-------------------- |
|
|
|
27.12.2008 - 22:01
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 5 176 |
Już mi wszystko śmiga! Faktycznie, musiałem trochę poszperać w pliku wp-config.php.
Sorry za kłopot. |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 21 05 12 - 11:31 |