( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
26.7.2009 - 11:49
|
|
![]() www.znajdztu.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 714 Nr: 5 685 |
A mianowicie z przeźroczystym PNG'iem. Dokładnie widać o co chodzi na screenie. 'Pokaz' na żywo np tu.
Załączone pliki
-------------------- Użytkowniku, pozwól sobie pomóc. Podaj łaskawie adres problematycznej strony i opisz problem abyśmy nie musieli się domyślać!
Tanie pozycjonowanie | Katalog stron | Moderowany katalog stron www |
|
|
|
26.7.2009 - 11:54
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
Rozumiem, że chodzi o ten stały procentowo szary pasek ze strzałką z linkiem do kolejnego zdjęcia? Nie wystarczy usunięcie koloru tła pod strzałką?
-------------------- |
|
|
|
26.7.2009 - 12:15
|
|
![]() www.znajdztu.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 714 Nr: 5 685 |
Grafika sama w sobie nie posiada tła. Gdyby tak było na pewno bym odpalił Photoshopa
-------------------- Użytkowniku, pozwól sobie pomóc. Podaj łaskawie adres problematycznej strony i opisz problem abyśmy nie musieli się domyślać!
|
|
|
26.7.2009 - 12:45
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
Grafika sama w sobie nie posiada tła. Gdyby tak było na pewno bym odpalił Photoshopa Z tego co piszesz problem powstaje w wyniku nałożenia na siebie dwóch 'przezroczystych' plików. Czy twórcy Fancy-box'a piszą coś na ten temat? -------------------- |
|
|
|
26.7.2009 - 12:58
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
W css różne klasy mają to do siebie - że się dziedziczą. W głównym pliku style.css masz:
KOD a:hover { color: #147; text-decoration: none; background: #d5d6d7 url('images/hl.png'); } Za wędkę nie dziękuj, rybę złapiesz sam |
|
|
|
26.7.2009 - 13:04
|
|
Bingo. Usunięcie #d5d6d7 i wszystko powinno działać perfekcyjnie
-------------------- |
|
|
|
26.7.2009 - 14:24
|
|
Tak proste i logiczne że aż mi wstyd że prosiłem o pomoc.
@amistad18 - jakieś wędki? -------------------- Użytkowniku, pozwól sobie pomóc. Podaj łaskawie adres problematycznej strony i opisz problem abyśmy nie musieli się domyślać!
|
|
|
27.7.2009 - 02:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Z tych obrazków powinieneś wywalić kod rel="fancybox" ... jak - nie mam pojęcia. Nie chcę nawet zgadywać jak on się tam dodaje, zapewne to nie pliki next-gen-gallery mają w sobie ten kod.
|
|
|
|
27.7.2009 - 02:58
|
|
No i sobie poradziłem. Nic nie usunąłem ale wymusiłem na NexGen aby otwierała miniatury korzystając z efektu FancyBox a nie tego co był ustawiony domyślnie. Czyli, wchodzimy opcje w NextGen Gallery następnie w 'effect'. W 'JavaScript Thumbnail effect:' zaznaczamy 'Custom' a jako 'Link Code line :' wpisujemy 'rel="fancybox[%GALLERY_NAME%]"' done
|
|
|
![]() ![]() |
| : 21 05 12 - 11:30 |