( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
03.11.2009 - 09:23
|
|
|
aktywność: Grupa: Bloger Postów: 10 Nr: 7 258 |
Witojcie.
Mam wiele pytań bo mam wiele problemów z blogiem którego konfiguracją się zajmuję. Po koleii. 1. Google twierdzi w narzędziach dla webmasterów że: "Blokowany przez plik robots.txt" , ale gdy wejdę na stronę "Dostęp dla robotów" to Google stwierdza wyraźnie że nie znalazł pliku Robot.txt ("404 (Nie znaleziono). Pliku robot.txt teraz nie mam na serwerze, ale wcześniej próbowałem jeszcze różne warianty z nim, tzn blokowanie części bloga, albo zezwolenie wszystkim na wszystko. Taki sam efekt. Google mówi że jest blokowany. Oczywiście próbowałem szukać fraz z bloga w Googlach i nic nie znajduje - jakby rzeczywiście nie indeksował treści bloga, ale gdy próbuję szukać w googlach nazwy strony to wyświetla mi link do niej, ale pod adresem nie ma żadnego podpisu. Pomyślałem że to może być wina pliku .htaccess . Jego też usunąłem. Bez efektu. Oczywiście w ustawieniach bloga jest zaznaczona opcja, że powinien być dostępny dla wyszkukiwarek ipt. 2. Często zdarza się tak, że gdy wejdę na stronę to ostrzymuję tekst "nie ma tutaj tego czego szukasz" , ale po jej odświeżeniu wszystko się wyświetla prawidłowo. Czasami od razu wyświetla się wszystko prawidłowo. Bywa też tak, że gdy ustawiam coś na blogu w panelu konfiguracyjnym to strona się odświeża i otrzymuję tekst że "nie posiadasz uprawnienień do oglądania tej strony", ale po odświerzeniu wszystko jest ok. Jeśli chodzi i zapisy w logach to jest multum. Zacytuję najpopularniejsze: CYTAT [03-Nov-2009 08:51:33] WordPress database error MySQL server has gone away for query SELECT option_value FROM wp_options WHERE option_name = 'bfa_ata_archives_date_title' LIMIT 1 made by require, require_once, require_once, require_once, include, include_once, get_option CYTAT [02-Nov-2009 10:12:31] WordPress database error MySQL server has gone away for query SELECT * FROM wp_users WHERE ID = 1 LIMIT 1 made by require, require_once, include, the_post, WP_Query->the_post, setup_postdata, get_userdata CYTAT [01-Nov-2009 06:42:30] WordPress database error MySQL server has gone away for query SELECT * FROM wp_users WHERE ID = 1 LIMIT 1 made by require, require_once, include, bfa_center_content, eval, bfa_post_footer, postinfo, edit_post_link, get_edit_post_link, current_user_can, call_user_func_array, WP_User->has_cap, call_user_func_array, map_meta_cap, get_userdata Nie ukrywam, że nic mi to nie mówi. Mam złą wersję mysql-a? Czy też dziadowski serwer? Czy może złego php-a? O co chodzi ? Strona przecież nie powinna sypać tyloma błędami. Błagam o pomoc. Mam przeinstalować bloga? Szukać innego hostingu ? Co mam robić ? Może coś przeczytać? |
|
|
|
03.11.2009 - 13:00
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Hmm, jaki serwer? Pewnie darmowy? Zainwestuj kilka zł w coś płatnego, osobiście polecam lh.pl, WP tam hula bez problemu.
|
|
|
|
03.11.2009 - 17:59
|
|
|
aktywność: Grupa: Bloger Postów: 10 Nr: 7 258 |
az.pl
więc chyba nie jest źle, ale w sieci jest kilka bardzo negatywnych opinii ja korzystam z usług az.pl od 2-3 lat i jestem zadowolony, ale z wordpressem to jest koszmar jakiś. nie wiem o co chodzi. |
|
|
|
03.11.2009 - 18:46
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Jeśli ogólnie jesteś z nich zadowolony - to teraz napisz im grzecznego maila aby wytłumaczyli Ci co jest nie tak, że na ich serwerze WordPress Ci nie działa.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 21 05 12 - 11:26 |