WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Dziwny problem z nawigacją na stronie
matix21
post 29.11.2008 - 22:29
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 5 032

Witam!
Mam dziwny problem z nawigacją. Ustawiłem wyświetlanie jakiejś tam strony jako głównej.
Ku mojemu zdziwieniu w linkach do poszczególnych stron pojawia się 'Strona główna' jako odnośnik do index.php, a zaraz obok druga 'Strona główna' jako odnośnik do strony utworzonej przeze mnie. Jak pozbyć się jednego z nich?
Go to the top of the page

+Quote Post
marcinpl87
post 02.12.2008 - 13:46
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 655

musisz sprawdzić w panelu admina, tam gdzie dodajesz linki do blogrola czy nie masz tam linku do strony głównej prowadzącego właśnie do index.php
jeśli nie to całkiem możliwe że w Twojej skórce są w kodzie ręcznie wpisane odnośniki do pliku index.php - to też polecam sprawdzić.
podaj też linka do bloga i napisz w którym miejscu są te 'trefne' linki

--------------------
masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/

+Quote Post
matix21
post 02.12.2008 - 18:16
Post #3

aktywność:
*

Linka nie mogę podać, gdyż póki co pracuje lokalnie. Zamierzałem opublikować blog gdy skończę. Wrzucę za to screena: www.mateusz.stojek.eu/pliki/screen1.jpg Chodzi mi o to podwójne 'Strona główna' na górze.

Skórka to Colorvoid (wersja pl) z grafiką dostosowaną do moich potrzeb.

W panelu admina, w miejscu gdzie definiuje linki do blogrolla, nie mam odnośnika do index.php - tam jest tylko jeden przykładowy link wprowadzony przeze mnie.

Mogę też wstawić jakiś konkretny plik z kodem php. Sam także spróbuje tego poszukać

+Quote Post
matix21
post 02.12.2008 - 18:23
Post #4

aktywność:
*

Problem rozwiązany smile.gif
Dzięki za naprowadzenie na szukanie w kodzie stałego linku - właśnie taki znajdował się w header.php
Pozdrawiam, Mateusz

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7 01 09 - 17:53
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów