Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
29.11.2008 - 22:29
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 5 032 |
Witam!
Mam dziwny problem z nawigacją. Ustawiłem wyświetlanie jakiejś tam strony jako głównej. Ku mojemu zdziwieniu w linkach do poszczególnych stron pojawia się 'Strona główna' jako odnośnik do index.php, a zaraz obok druga 'Strona główna' jako odnośnik do strony utworzonej przeze mnie. Jak pozbyć się jednego z nich? |
|
|
|
02.12.2008 - 13:46
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 394 Nr: 2 655 |
musisz sprawdzić w panelu admina, tam gdzie dodajesz linki do blogrola czy nie masz tam linku do strony głównej prowadzącego właśnie do index.php
jeśli nie to całkiem możliwe że w Twojej skórce są w kodzie ręcznie wpisane odnośniki do pliku index.php - to też polecam sprawdzić. podaj też linka do bloga i napisz w którym miejscu są te 'trefne' linki -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
02.12.2008 - 18:16
|
|
|
Linka nie mogę podać, gdyż póki co pracuje lokalnie. Zamierzałem opublikować blog gdy skończę. Wrzucę za to screena: www.mateusz.stojek.eu/pliki/screen1.jpg Chodzi mi o to podwójne 'Strona główna' na górze.
Skórka to Colorvoid (wersja pl) z grafiką dostosowaną do moich potrzeb. W panelu admina, w miejscu gdzie definiuje linki do blogrolla, nie mam odnośnika do index.php - tam jest tylko jeden przykładowy link wprowadzony przeze mnie. Mogę też wstawić jakiś konkretny plik z kodem php. Sam także spróbuje tego poszukać |
|
|
|
02.12.2008 - 18:23
|
|
|
Problem rozwiązany
Dzięki za naprowadzenie na szukanie w kodzie stałego linku - właśnie taki znajdował się w header.php Pozdrawiam, Mateusz |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 01 09 - 17:53 |