Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
20.8.2008 - 17:34
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 178 |
Witam serdecznie,
Mam taki mały dylemat natury technicznej. Czy da się stworzyć zastępczy szablon statycznej strony? Chodzi mi o coś, co w panelu admina nazywa się "Szablon strony" zaś kryje się w pliku page.php Plik ten wygląda następująco: KOD <?php get_header(); ?> <div id="content"> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="post" id="post-<?php the_ID(); ?>"> <h2><?php the_title(); ?></h2> <div class="post-content"> <?php the_content('<p class="serif">Read the rest of this page »</p>'); ?> <?php link_pages('<p><strong>Pages:</strong> ', '</p>', 'number'); ?> </div> </div> <?php endwhile; endif; ?> </div><!--/content --> <?php get_sidebar(); ?> <?php get_footer(); ?> To coś: KOD <h2><?php the_title(); ?></h2> odpowiada za wstawienie nagłówka na samej górze statycznej strony. A ja tego nagłówka wcale nie chcę w przypadku niektórych stron, bo się dubluje przy pobieraniu materiałów z zewnątrz. Krótko mówiąc: chcę mieć wszędzie ten nagłówek poza stronami księgarni, bo wygląda to bardzo nieprofesjonalnie. Na przykład na stronie: http://winston-churchill.powerblog.pl Doskonale widać dublujący się nagłówek, a tak być zdecydowanie nie może. Czy jest na to jakaś rada, z która poradziłby sobie laik? -------------------- Pozdrawiam serdecznie,
Adam Hycnar - Power Blog |
|
|
|
07.9.2008 - 21:22
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 879 Nr: 2 641 |
Stwórz nowy szablon strony (przeszukaj forum, by dowiedzieć się jak to zrobić), w którym nie będzie nagłowka. Potem przy tworzeniu nowej strony, która *należy* do księgarni, przypisz jej ten szablon.
Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
07.9.2008 - 22:07
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 58 Nr: 954 |
Kasiu jak to zrobić przy nowszych wersjach WP ?
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 01 09 - 20:00 |