( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
01.3.2011 - 17:07
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 11 Nr: 9 574 |
![]() Witam. Zgodnie z tym co widać na obrazku chciałbym aby strony wyświetlały mi się w 2 kolumnach na środku, następnie chciałbym aby po kliknięciu w wybraną stronę wyświetlały się kategorie tylko i wyłącznie dla danej strony i następnie artykuły ( w moim przypadku poradniki). Chciałbym umieszczać poradniki kulinarne, czyli wybieramy "danie z jajkiem", dalej "wybieramy dodatki (np. bekon) i wtedy mamy listę przepisów. Jak mogę to zrealizować ? jest jakiś plugin który mi pomoże ? Ten post edytował makumba 01.3.2011 - 17:07 |
|
|
|
02.3.2011 - 17:16
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 586 Nr: 1 |
Umieszczenie tych linków w 2 kolumnach to zabawa z CSS - trzeba poczytać i sobie wyrzeźbić
Co do wyświetlania wybranych kategorii: http://codex.wordpress.org/Function_Refere...lude_Categories - to powinno rozwiać wątpliwości. -------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
02.3.2011 - 18:39
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
Musisz przygotować sobie odpowiedni szablon dla takiego spisu stron, żeby wylistować strony lub kategorie w odpowiedni sposób. Przykład takich rozwiązań znajdziesz np. na tej stronie. Do tego jak napisał mój przedpiśca trochę zabawy z css-em. Jednakże co Ci da wylistowanie stron? Po kliknięciu na linku i tak zostaniesz przeniesiony do konkretnej strony. Czy chcesz potem tworzyć kolejne podstrony i pod-podstrony (a pewnie trzeba będzie też kolejne szablony), zamiast spróbować ująć strukturę tych przepisów kulinarnych w odpowiednio pogrupowane kategorie? Ja bym nad raczej nad tym pomyślał...
|
|
|
|
02.3.2011 - 22:01
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 11 Nr: 9 574 |
Czy da się jakoś wypisać także pod nazwą kategorii ich podkategorie?
Kategoria --podkategoria1 --podkategoria2 --podkategoria3" |
|
|
|
02.3.2011 - 22:43
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_list_categories i poczytaj co robi depth
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 21 05 12 - 11:06 |