IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Dodawanie stron
barcalog
post 16.4.2009 - 22:17
Post #1

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 4 283

Witam, mam następujący problem.
Na swoim blogu zainstalowany mam theme pobrany z tego linku: http://templates.arcsin.se/demo/dirtylicio...ordpress-theme/

I chodzi o to, że chcę dodać strony, ale żeby one nie pokazywały się w górnym menu tylko w tym bocznym.
W plikach już stworzyłem odnośniki, ale teraz muszę stworzyć te strony. Próbowałem zrobić tak, że stworzyłem stronę, ale zaznaczyłem "Nie publikuj" dzięki temu strona powstała, ale nie została opublikowana w menu górnym - i o to chodziło.
Przez to menu boczne też wchodzi na tę stronę, ale tylko wtedy, gdy ktoś jest zalogowany. Niezalogowani widzą informacje Not found...

I tu moje pytanie, co zrobić, żeby wszyscy widzieli te strony? Albo w jaki inny sposób mogę zrobić te strony, aby wszyscy je widzieli?
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 16.4.2009 - 23:34
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

W pliku header.php masz coś takiego:

KOD
    <div class="path">

<a href="<?php bloginfo('url');?>/">Home</a><ul><?php wp_list_pages('depth=1&title_li=&before=–');?></ul>

</div>

Spróbuj to poprawić na:

KOD
    <div class="path">

<a href="<?php bloginfo('url');?>/">Home</a><ul><?php wp_list_pages('depth=1&title_li=&before=&#8211&exclude=;');?></ul>

</div>

... i po tym exclude= piszesz ID stron które nie mają się wyświetlać na górnym pasku, oddzielone przecinkami, bez spacji między nimi. Do tego strony publikuj, bo inaczej to bez sensu takie działanie. Podziel się potem efektem na forum ...

+Quote Post
barcalog
post 17.4.2009 - 11:43
Post #3

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 4 283

Wielki plus dla Ciebie smile.gif Wszystko ładnie działa, dokładnie o to mi chodziło. Pozdrawiam

+Quote Post
MirekGumis
post 28.4.2009 - 14:31
Post #4

Grupa: Bloger

Nr: 4 121

a jak w ogole zrobiles logowanie? jakis addon?

+Quote Post
hawkmb
post 05.6.2009 - 08:22
Post #5

Nr: 6 331

Witam. Ja się podczepiam do tematu.
Mianowicie mam podobną sytuację, z tą różnicą, że nie chcę mieć możliwości rejestrowania użytkowników.

Chcę aby wszyscy widzieli prywatne strony...
Lub żeby ustawić je na publiczne, ale nie pojawiały się ani w menu u góry, ani z boku, bo tych stron będzie strasznie dużo, i chcę zrobić je poprzez linki.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, bardzo proszę o radę.

Pozdrawiam

+Quote Post
hawkmb
post 05.6.2009 - 09:10
Post #6

Nr: 6 331

CYTAT(hawkmb @ 05.6.2009 - 09:22) *
Witam. Ja się podczepiam do tematu.
Mianowicie mam podobną sytuację, z tą różnicą, że nie chcę mieć możliwości rejestrowania użytkowników.

Chcę aby wszyscy widzieli prywatne strony...
Lub żeby ustawić je na publiczne, ale nie pojawiały się ani w menu u góry, ani z boku, bo tych stron będzie strasznie dużo, i chcę zrobić je poprzez linki.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, bardzo proszę o radę.

Pozdrawiam

Sam sobie teraz odpowiem...
Należy sciągnąć plugin Page Menu Editor i przy tworzeniu strony na samym dole w dwóch nowych polach postawić spacje smile.gif W ten sposób w menu nie będzie strony.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 21 05 12 - 10:58