IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Czytaj dalej
ryach
post 07.11.2010 - 15:49
Post #1

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 8 917

Szukam jakiegoś dodatku pozwalającego mi zmniejszyć ilość tekstu na głównej stronie, a dopiero po kliknięciu na niego przenosił do tematu jak np na tej stronce: http://planszoholik.pl
Ponadto chciałem zapytać czy da się w jakiś sposób zrobić żeby po wejściu na: czytaj resztę tego wpisu wszystkie komentarze były zwinięte i dopiero po kliknięciu na ich nazwę ewentualnie początek rozwijały się.
Próbowałem używać opcji more w komentarzach ale nie działa ona na mojej stronie. ściągnąłem też parę wtyczek ze strony wordpress.org
niestety żadna nie działa. Możliwe że Coś źle ustawiłem, lub nie ustawiłem wcale, nad moim blogiem siedzę dopiero od wczoraj i na razie trochę błądzę po omacku.
To moja stronka http://wfrp2ed.pl/ możliwe że w niektórych wpisach będzie jeszcze więcej tekstu i chciałbym uniknąć przewijania paru metrów strony aby dojść do pierwszego komentarza
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 07.11.2010 - 19:09
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Zainteresuj się tagiem <!--more--> ... nie raz było na forum, nawet jest gdzieś przyklejony temat.
Odnośnie zwiniętych komentarzy, z użyciem js czy jQuery można by to zakodować, natomiast wtyczki żadnej nie znam, bo nigdy nie potrzebowałem.

+Quote Post
ryach
post 07.11.2010 - 19:25
Post #3

aktywność:

<!--more--> próbowałem skorzystać na rożne sposoby parę razy niestety ani w watkach ani w komentarzach nie działało może coś źle robię ?
Wpisałem w wyszukiwarkę na forum taga i samo more niestety nic nie znalazło. już wiem żeby zadziałało dodawać ten tag lub edytować tekst w zakładce html

I mam pytanie w jaki sposób można linka spolszczyć żeby zamiast Read the rest of this entry było Czytaj resztę tego wpisu ?

Ten post edytował ryach 07.11.2010 - 20:02

+Quote Post
amistad18
post 07.11.2010 - 20:10
Post #4

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

W wizualnym też to można zrobić, wtedy masz odpowiedni przycisk to wstawienia taga more.
Odnośnie spolszczenia - szukaj tej frazy w plikach szablonu, i albo dorób plik spolszczenia, albo ręcznie popraw tłumaczenie - google Ci pomoże.

+Quote Post
ryach
post 07.11.2010 - 20:19
Post #5

aktywność:

Przycisk zauważyłem wcześniej ale nie wiem dlaczego nie działał jak go używałem, wstawiał tag ale nie zawijał mi tekstu.
Szkoda tylko że nie można w ten sam sposób zwinąć komentarzy

Szukam na google tylko nie bardzo wiem co szukać

Ten post edytował ryach 07.11.2010 - 20:26

+Quote Post
rokko
post 07.11.2010 - 21:43
Post #6

aktywność:

Nr: 8 919

CYTAT
I mam pytanie w jaki sposób można linka spolszczyć żeby zamiast Read the rest of this entry było Czytaj resztę tego wpisu ?

A co to za skórę Masz? Patrzyłem w kod ale nie widzę nazwy, może źle widzę wink.gif

Generalnie żeby spolszczyć coś zobacz w katalogu lang lub languages czy jest plik PO lub POT. Jak jest to szukasz odpowiadającego danej frazie stringu i tłumaczysz.

Jeżeli tylko autor tej skórki zaimplementował w kodzie użycie translacji to zadziała tłumaczenie, jeżeli nie to niestety będziesz musiał odszukać frazę w plikach php i przetłumaczyć ją ręcznie. Pamietaj tylko aby nie używać polskich znaków, mogą być z nimi problemy. Lepiej przy utf zastosować kody znakowe zastępujące nasze śliczne ogonki.

--------------------
Porady związane z pozycjonowaniem stron internetowych, w szczególności omówienie zagadnień związanych z Wordpress SEO, a także optymalizacja stron WWW od kuchni oraz setki innych wartościowych porad. Zapraszam!

+Quote Post
ryach
post 08.11.2010 - 02:34
Post #7

aktywność:

mam MixedMedia Red.
Dziękuje bardzo dzięki sugestii znalazłem

Ten post edytował ryach 08.11.2010 - 02:44

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 21 05 12 - 10:40