Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
01.2.2008 - 20:28
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 3 674 |
Witam, mam do stworzenia pewien projekt. Ma być to strona, o zespole muzycznym, który zaczyna piąć się do góry w pewnym zachodnim mieście, naszej malutkiej Europy ;] Jako że, wykonuje strony przeważnie w technologii (wcześniej Macromedia, obecnie Adobe) Flash, w tej również zamierzam, wg. projektu, wykonać część rzeczy we Flashu, a dosłownie; górny i dolny panel strony. Jednak, po środku, mam zamiar stworzyć stronę w "normalny" sposób. Na stronie mają znajdować się takie rzeczy jak:
- osobno Blog, oraz, Newsy. Newsy krótkie, na stronie głównej, do Bloga oddzielny link. - galeria zdjęć, czyli możliwość dodania fotek przez właściciela, administratora strony. - możliwość komentarzy, w galerii zdjęć również. - dodania muzycznego flash playera (posiadam już jednego, jedynie chodzi o wklejenie kodu, czy to nie będzie problem). - możliwość stworzenia dodatkowych stron, sformatowania ich, podpięcia pod styl, etc. Z góry bardzo dziękuje za wszelkie odpowiedzi |
|
|
|
01.2.2008 - 21:05
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 212 Nr: 3 567 |
CYTAT Czy wordpress się do tego nadaje? Jak najbardziej. Wystarczy włożyć w to trochę pracy i można uzyskać dokładnie takie efekty jak napisałeś. -------------------- |
|
|
|
06.3.2008 - 15:58
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 30 Nr: 3 380 |
Hej
Ja tez mam takie pytanie. Mój znajomy ma taką małą firmę która produkuje balony reklamowe. Poprosił mnie o stworzenie dla nich strony. Na początku była to prosta strona oprata na HTMLu, ale teraz potrzeba lepszej stronki. Myślałem o Joomli, ale ona jest dość skomplikowana w obsłudze. Dlatego sobie pomyślałem że przecież jest Wordpress. Ja wiem że to jest typowo blogowa platforma, ale czy nadawała by się do utworzenia strony firmowej? To co ma umożliwiać do dostarczanie informacji o stronie, ofercie, cennik, kontakt i galeria produktów, plus do tego jakieś ankiety etc. No mi się wydaje że Wordpress powinien podołać, do tego jest bardzo prosty w administracji. Co o tym sądzicie? |
|
|
|
06.3.2008 - 18:48
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
ja już mam na koncie chyba z 3 takie projekty. Także mogę polecić tylko
-------------------- |
|
|
|
06.3.2008 - 20:08
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 30 Nr: 3 380 |
No to fajnie.
Tylko teraz problem taki że nie mogę znaleźć jakiego fajnego skina dla takiego projektu. Chodzi mi o to żeby miał on jakieś zdjęcie u góry w nagłókwu, żeby można było je zastąpić logo strony. No i chodzi o to żeby zajmował całą szerokość strony, bo takie skiny z logą są przeważnie wąskie, a niebardzo umiem coś takiego zedytować Jakieś namiary na takie skórki bardziej pod tego typu stronki? |
|
|
|
07.3.2008 - 20:57
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 11 08 - 18:32 |