( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
10.4.2009 - 20:29
|
|
|
aktywność: Grupa: Bloger Postów: 11 Nr: 5 981 |
Witam,
mam pytanie i prośbę o pomoc. Czy ktoś z Was, szanowni użytkownicy, wie gdzie znaleźć i jak zainstalować skrypt/kod katalogu firm na blog typu wordpress revolution? Opiszę jeszcze o co chodzi... Prowadzę mały serwis wędkarski i tak sobie zamarzyłem, że utworze w moim serwisie spis sklepów wędkarskich w całej Polsce. Serwis mój oparty jest o gotowy skrypt WordPress Revolution, wiec w sumie nie napracowałem się nad nim. Teraz chciałem dodać właśnie taki katalog. Sam ręcznie będę dodawał sklepy, z poziomu administracji, jakiś krótki opis, fotka, może mapka dojazdowa plus telefony, strona www sklepu, jeżeli będzie. Czy ktoś z was może mi pomóc gdzie coś takiego znaleźć. Niestety nie znam się na tym za dobrze a szukam rozwiązania... pozdrawiam i z góry dzięki za rady. |
|
|
|
11.4.2009 - 10:14
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Jeśli sam to będziesz ręcznie dodawał, to nie możesz tego rozwiązać poprzez np. jedną stronę główną, z listą sklepów i linkami do kolejnych podstron, któe będą zawierały opis tych sklepów?
|
|
|
|
11.4.2009 - 10:17
|
|
|
Jeśli sam to będziesz ręcznie dodawał, to nie możesz tego rozwiązać poprzez np. jedną stronę główną, z listą sklepów i linkami do kolejnych podstron, któe będą zawierały opis tych sklepów? właśnie nie bardzo, bo co to za katalog, jeżeli ktoś będzie chciał wyszukać sklep w danym mieście, jak ma to zrobić? Ten post edytował mariane 11.4.2009 - 10:17 |
|
|
|
11.4.2009 - 10:36
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
Jeśli sam to będziesz ręcznie dodawał, to nie możesz tego rozwiązać poprzez np. jedną stronę główną, z listą sklepów i linkami do kolejnych podstron, któe będą zawierały opis tych sklepów? właśnie nie bardzo, bo co to za katalog, jeżeli ktoś będzie chciał wyszukać sklep w danym mieście, jak ma to zrobić? Tagujesz wpisy nazwami miast. Chmurę tagów dajesz w sidebar. I wszystko. -------------------- |
|
|
|
11.4.2009 - 13:42
|
|
|
Jeśli sam to będziesz ręcznie dodawał, to nie możesz tego rozwiązać poprzez np. jedną stronę główną, z listą sklepów i linkami do kolejnych podstron, któe będą zawierały opis tych sklepów? właśnie nie bardzo, bo co to za katalog, jeżeli ktoś będzie chciał wyszukać sklep w danym mieście, jak ma to zrobić? Tagujesz wpisy nazwami miast. Chmurę tagów dajesz w sidebar. I wszystko. ciekawe rozwiązanie:) dzięki za pomysł a scryptu nie znasz? |
|
|
|
11.4.2009 - 13:46
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
WP przy tworzeniu nowego wpisu pozwala Ci dopisać tagi dla owego (domyślnie, bez dodatkowej 'wtyczkologii').
-------------------- |
|
|
|
11.4.2009 - 14:35
|
|
|
WP przy tworzeniu nowego wpisu pozwala Ci dopisać tagi dla owego (domyślnie, bez dodatkowej 'wtyczkologii'). tak, to wiem, dodaje takie tagi, ale co w sytuacji, gdy chciałbym wyróżnić sklepy oprócz lokalizacji np pod względem asortymentu (dostępnych towarów), np. sklep sprzedający przynęty, wędki, ubrania/buty, a do tego podział na kategorie lokalizacji, np. lublin, wrocław, łódź, czy takiego podziuału mogę dokonać w 2 osobnych okienkach tagów , "sidebarach"? aby użytkownik mógł sobie wybrać preferencje szukania.... |
|
|
|
11.4.2009 - 14:42
|
|
WP przy tworzeniu nowego wpisu pozwala Ci dopisać tagi dla owego (domyślnie, bez dodatkowej 'wtyczkologii'). tak, to wiem, dodaje takie tagi, ale co w sytuacji, gdy chciałbym wyróżnić sklepy oprócz lokalizacji np pod względem asortymentu (dostępnych towarów), np. sklep sprzedający przynęty, wędki, ubrania/buty, a do tego podział na kategorie lokalizacji, np. lublin, wrocław, łódź, czy takiego podziuału mogę dokonać w 2 osobnych okienkach tagów , "sidebarach"? aby użytkownik mógł sobie wybrać preferencje szukania.... Zatrudnij do pracy kategorie wpisów? -------------------- |
|
|
|
11.4.2009 - 14:45
|
|
|
WP przy tworzeniu nowego wpisu pozwala Ci dopisać tagi dla owego (domyślnie, bez dodatkowej 'wtyczkologii'). tak, to wiem, dodaje takie tagi, ale co w sytuacji, gdy chciałbym wyróżnić sklepy oprócz lokalizacji np pod względem asortymentu (dostępnych towarów), np. sklep sprzedający przynęty, wędki, ubrania/buty, a do tego podział na kategorie lokalizacji, np. lublin, wrocław, łódź, czy takiego podziuału mogę dokonać w 2 osobnych okienkach tagów , "sidebarach"? aby użytkownik mógł sobie wybrać preferencje szukania.... Zatrudnij do pracy kategorie wpisów? gdzie to znajdę? proszę o naprowadzenie, z góry dzięki:) moment moment...kategorie wpisów mam, oczywiście, ale stosuje je do artykułów, a strony (nie kategorie) też można podzielić na kategorie, a nie na...podstrony?? Ten post edytował mariane 11.4.2009 - 14:46 |
|
|
|
11.4.2009 - 21:26
|
|
|
wykonałem już katalog,
wszystko pięknie ładnie, tylko problem w tym, że wpisy sklepów teraz są widoczne jako najnowsze wpisy (mam takie linki, np przy artykułach do innych najnowszych artykułów (czyli wpisów na blogu) i tam twraz jest stos wpisów sklepów zamiast artykułów, a tak nie chciałem wiecie jak w php w kodzie wyłaczyć to aby nie pokazywały się wpisy w najnowszych z tej właśnie kategorii? (nazwijmy ją cat35, tudziez sklepy). ?? |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 21 05 12 - 10:34 |