IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Czy istnieje dodatek - katalog wpisów stron firmowych do Wordpresa?
mariane
post 10.4.2009 - 20:29
Post #1

aktywność:

Grupa: Bloger

Nr: 5 981

Witam,
mam pytanie i prośbę o pomoc. Czy ktoś z Was, szanowni użytkownicy, wie gdzie znaleźć i jak zainstalować skrypt/kod katalogu firm na blog typu wordpress revolution?
Opiszę jeszcze o co chodzi...
Prowadzę mały serwis wędkarski i tak sobie zamarzyłem, że utworze w moim serwisie spis sklepów wędkarskich w całej Polsce. Serwis mój oparty jest o gotowy skrypt WordPress Revolution, wiec w sumie nie napracowałem się nad nim. Teraz chciałem dodać właśnie taki katalog. Sam ręcznie będę dodawał sklepy, z poziomu administracji, jakiś krótki opis, fotka, może mapka dojazdowa plus telefony, strona www sklepu, jeżeli będzie.
Czy ktoś z was może mi pomóc gdzie coś takiego znaleźć. Niestety nie znam się na tym za dobrze a szukam rozwiązania...
pozdrawiam i z góry dzięki za rady.
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 11.4.2009 - 10:14
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Jeśli sam to będziesz ręcznie dodawał, to nie możesz tego rozwiązać poprzez np. jedną stronę główną, z listą sklepów i linkami do kolejnych podstron, któe będą zawierały opis tych sklepów?

+Quote Post
mariane
post 11.4.2009 - 10:17
Post #3

aktywność:

CYTAT(amistad18 @ 11.4.2009 - 11:14) *
Jeśli sam to będziesz ręcznie dodawał, to nie możesz tego rozwiązać poprzez np. jedną stronę główną, z listą sklepów i linkami do kolejnych podstron, któe będą zawierały opis tych sklepów?

właśnie nie bardzo, bo co to za katalog, jeżeli ktoś będzie chciał wyszukać sklep w danym mieście, jak ma to zrobić?

Ten post edytował mariane 11.4.2009 - 10:17

+Quote Post
andhy
post 11.4.2009 - 10:36
Post #4

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

CYTAT(mariane @ 11.4.2009 - 11:17) *

właśnie nie bardzo, bo co to za katalog, jeżeli ktoś będzie chciał wyszukać sklep w danym mieście, jak ma to zrobić?

Tagujesz wpisy nazwami miast. Chmurę tagów dajesz w sidebar. I wszystko.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net

+Quote Post
mariane
post 11.4.2009 - 13:42
Post #5

aktywność:

CYTAT(andhy @ 11.4.2009 - 11:36) *
CYTAT(mariane @ 11.4.2009 - 11:17) *

Tagujesz wpisy nazwami miast. Chmurę tagów dajesz w sidebar. I wszystko.

ciekawe rozwiązanie:) dzięki za pomysłsmile.gif spróbuje, w razie pytań jeszcze bede pisał, bo w sumie pojęcia nie mam jak przenosić tagi...

a scryptu nie znasz?

+Quote Post
andhy
post 11.4.2009 - 13:46
Post #6

aktywność:

WP przy tworzeniu nowego wpisu pozwala Ci dopisać tagi dla owego (domyślnie, bez dodatkowej 'wtyczkologii').

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

+Quote Post
mariane
post 11.4.2009 - 14:35
Post #7

aktywność:

CYTAT(andhy @ 11.4.2009 - 14:46) *
WP przy tworzeniu nowego wpisu pozwala Ci dopisać tagi dla owego (domyślnie, bez dodatkowej 'wtyczkologii').

tak, to wiem, dodaje takie tagi, ale co w sytuacji, gdy chciałbym wyróżnić sklepy oprócz lokalizacji np pod względem asortymentu (dostępnych towarów), np. sklep sprzedający przynęty, wędki, ubrania/buty, a do tego podział na kategorie lokalizacji, np. lublin, wrocław, łódź, czy takiego podziuału mogę dokonać w 2 osobnych okienkach tagów , "sidebarach"? aby użytkownik mógł sobie wybrać preferencje szukania....

+Quote Post
andhy
post 11.4.2009 - 14:42
Post #8

aktywność:

CYTAT(mariane @ 11.4.2009 - 15:35) *

tak, to wiem, dodaje takie tagi, ale co w sytuacji, gdy chciałbym wyróżnić sklepy oprócz lokalizacji np pod względem asortymentu (dostępnych towarów), np. sklep sprzedający przynęty, wędki, ubrania/buty, a do tego podział na kategorie lokalizacji, np. lublin, wrocław, łódź, czy takiego podziuału mogę dokonać w 2 osobnych okienkach tagów , "sidebarach"? aby użytkownik mógł sobie wybrać preferencje szukania....

Zatrudnij do pracy kategorie wpisów? smile.gif

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

+Quote Post
mariane
post 11.4.2009 - 14:45
Post #9

aktywność:

CYTAT(andhy @ 11.4.2009 - 15:42) *
CYTAT(mariane @ 11.4.2009 - 15:35) *

Zatrudnij do pracy kategorie wpisów? smile.gif

gdzie to znajdę? smile.gif ciekawych rzeczy się dowiaduuje:) czyżbym nie w pełni wykorzystywał swojego wordpresa?wink.gif
proszę o naprowadzenie, z góry dzięki:)

moment moment...kategorie wpisów mam, oczywiście, ale stosuje je do artykułów, a strony (nie kategorie) też można podzielić na kategorie, a nie na...podstrony??

Ten post edytował mariane 11.4.2009 - 14:46

+Quote Post
mariane
post 11.4.2009 - 21:26
Post #10

aktywność:

wykonałem już katalog,
wszystko pięknie ładnie, tylko problem w tym, że wpisy sklepów teraz są widoczne jako najnowsze wpisy (mam takie linki, np przy artykułach do innych najnowszych artykułów (czyli wpisów na blogu) i tam twraz jest stos wpisów sklepów zamiast artykułów, a tak nie chciałem
wiecie jak w php w kodzie wyłaczyć to aby nie pokazywały się wpisy w najnowszych z tej właśnie kategorii? (nazwijmy ją cat35, tudziez sklepy).
??

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 21 05 12 - 10:34