WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> Uwaga!

Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.

Reply to this topicStart new topic
> Coppermine...
Drosed
post 30.5.2007 - 18:47
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 585

Hej!

To już mój drugi temat na forum smile.gif
Otóż szukałem podobnych tematów tutaj i znalazłem jeden, choć nie rozwiązał moich problemów.

Ściągnąłem wtyczkę do Wordpress 2.2 oraz zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją. Niby wszystko dobrze, ale..
Jak wyświetlić galerię Coppermine w stylu z Wordpress? Wszystko jest zainstalowane, ale nie mam pojęcia jak uruchomić samą stronę galerii pod WP.
Jaki plik otworzyć?

Pozdrawiam,
Drosed smile.gif
Powód edycji: Proszę o edycję pierwszego posta zgodnie z zasadami działu!
Go to the top of the page

+Quote Post
BoDeK
post 12.6.2007 - 21:05
Post #2

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 2 211

Podaj adres do tej wtyczki skąd można ją pobrać. Sam korzystam z tej galerii ale nie mam jej wbudowanej w WP. Jak podasz mi namiary na ten plugin to zobaczę co da się zrobić.

--------------------

+Quote Post
cieszka
post 17.6.2007 - 13:05
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 648

Jak zainstaluje sie wtyczkę, to w edytorze wpisów do każdej strony pojawia się pasek z możliwością wstawiania zdjęc i bedą się one wyswietlały jak w Coppermine. Ja zainstalowałam i miałam taką opcję. Nie korzystam z niej jednak, bo galerię obrazow mam w lightbox2, a na typową galerię zdjęć to za dużo dłubania ze wstawianiem. Jak się ma parę zdjeć to można się tak bawić, ale jak się ma ok 1000 to lepiej wybrać skórę WordPress'a i Coppremine taką samą. Jest z 15 skór, które ze sobą grają. Z polskich co prawda ze dwie, ale i tak zawsze łatwiej przetłumaczyć z WordPressa niż przerabiać Coppremine na WordPress'ową, tak jak ja zrobiłam: http://ucieszki.livenet.pl/galeria/ Poprostu dopatrzyłam się później.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7 01 09 - 18:36
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów