Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
07.1.2006 - 02:18
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 75 Nr: 4 |
Hmmm tylko co wpisać w configu, bo sposób z 1.5 nie podchodzi... :unsure:
-------------------- |
|
|
|
07.1.2006 - 23:35
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
jak to nie?
u mnie działa: KOD define ('WPLANG', 'pl');
-------------------- |
|
|
|
08.1.2006 - 00:23
|
|
Sposób na 1.5.2
Ok, wpisałem to co dałeś Fanatyk, jednak nie tłumaczy hmm... Pliki spolszajace zaczerpnięte z tematu wordpress 2.0 po polsku -------------------- |
|
|
|
08.1.2006 - 03:22
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 128 Nr: 3 |
Z tego co wiem to Kubrick tez ma hardtexty, a na pewno za czasow 1.5 posiadal. Jak jest teraz nie wiem (uzywam tego samego stylu od poczatku przygody z WP, nie testowałem na standardowym w WP2), ale wydaje mi sie ze tak samo. Wiec sytuacja jaka przedstawia Kuba jest wg. mnie normalna.
Polecam lokalizacje Pana Pawła Takczyka. http://paweltkaczyk.midea.pl/103/ Pobierz (nie wazne, ze jest to wersja 1.5) rozpakuj i przejdz do "/wp-content/themes/", skopiuj spolonizowany styl "default" do swojego nowego WP2 w analogiczne to samo miejsce na serwerze. Zrob tak jak pisal Fanatyk, plik config.php KOD define ('WPLANG', 'pl'); zapisz, ustaw styl i milego blogowania. PS: zamien pl_PL.mo (dla ISO-8859-2) na wersje UTF-8 bo zdaje mi sie ze z ISO bedize problem ze znakami - w stylu sa jako UTF-8. Do pobrania z: http://svn.automattic.com/wordpress-i18n/p...s/2.0/messages/ -------------------- |
|
|
|
09.1.2006 - 01:31
|
|
savek: Szablon jest beepnięty. Znika część linków z administracją, logowanie itp, ale również dodaje nie potrzebne grafiki w stopce.
Zresztą co po samej zmienia szablonu, skoro spolszczenie ma też obejmować PA,a z tym coś sobie nie radzi! Ten post edytował Kuba 09.1.2006 - 01:33 -------------------- |
|
|
|
09.1.2006 - 04:23
|
|
|
Calkowite spolszczenie PA masz w plikach
# pl_PL.mo # pl_PL.po i to 100% polonizacje bo samo tego uzywam Co Ci tam znika? -------------------- |
|
|
|
09.1.2006 - 09:59
|
|
-------------------- |
|
|
|
09.1.2006 - 10:45
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Załącz sidebar.php
-------------------- |
|
|
|
09.1.2006 - 17:25
|
|
|
sidebar.php raczej jest bo całej reszty be tez nie było od search zaczyna sie sidebar.php
mi to bardziej wygląda na to ze błąd jest w wp-config.php bo np. nazwa miesiąca jest po ang. a pliki pl_PL.mo pl_PL.po lokalizuje PA i w każdym theme właśnie te nazwy, wiec obstawiał bym ze tutaj jest problem! wp-config.php musi wygląda tak: KOD <?php // ** MySQL settings ** // define('DB_NAME', nazwa_bazy'); // The name of the database define('DB_USER', 'user bazy'); // Your MySQL username define('DB_PASSWORD', 'haslo do bazy'); // ...and password define('DB_HOST', 'serwer sql'); // 99% chance you won't need to change this value // Change the prefix if you want to have multiple blogs in a single database. $table_prefix = 'wp_'; // example: 'wp_' or 'b2' or 'mylogin_' // Change this to localize WordPress. A corresponding MO file for the // chosen language must be installed to wp-includes/languages. // For example, install de.mo to wp-includes/languages and set WPLANG to 'de' // to enable German language support. define ('WPLANG', 'pl_PL'); /* Stop editing */ define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/'); require_once(ABSPATH.'wp-settings.php'); ?> A w lokalizacji /wp-includes/languages/ musza byc te pliki. # pl_PL.mo # pl_PL.po Niemożliwe żeby to nie lokalizowało PA, pewnie to jakiś drobny problem. Screen ktory wskazales przezentuje zlokalizowanego kubricka ale takze blad z odwołaniem do pl_PL. BTW: Może są też jakieś problemy z relacjami. Ten Polski Kubrick może się dla WP nazywać inaczej niż jego angielska wersja, więc w PA zmień theme na inny a później na polskiego Kubrick'a ponownie aby naprawić ewentualne niezgodności w relacjach (jeżeli takie by istniały). Zastanawiam się na przygotowaniem Polskiej paczki z WP 2.0 z gotową lokalizacją ... Nie chce mi się jednak robić lokalizacji od podstaw więc użyję do tego właśnie lokalizacji Pana Tkaczyka, w końcu jest na GNU/GPL. Postaram się zrobić to na dniach, choć nie mówię na kiedy będzie gotowe bo mam wiele spraw na głowie .... Ten post edytował savek 09.1.2006 - 17:34 -------------------- |
|
|
|
10.1.2006 - 17:38
|
|
Cóż, na innej instalacji, na innym serwerze równiez nie działa
Ten post edytował Kuba 10.1.2006 - 17:38 -------------------- |
|
|
|
10.1.2006 - 18:54
|
|
|
No dobra wieczorem postaram się zrobić działającą paczkę.
Edit! COś MY CI POKAZYWALI!!! Polski określamy jako "pl_PL", a nie "pl" czyli "wp-config.php" KOD define ('WPLANG', 'pl_PL'); Możesz nas za to wychłostać! Przesada .... Edit2: A tutaj masz Kubricka po Polsku: http://svn.automattic.com/wordpress-i18n/p.../theme/default/ Mam nadzieję, że teraz nie będziesz miał już problemów. Pozdrawiam Piotrek Ten post edytował savek 10.1.2006 - 19:40 -------------------- |
|
|
|
10.1.2006 - 20:35
|
|
CYTAT(savek @ Jan 10 2006, 05:54 PM) Tak to jest jak się raz pisze tak, a raz inaczej ![]() CYTAT(savek) tak to jest jak sie nie myśli odpisując Masz racje, patrz wyżej.CYTAT(savek) Przesada .... NIe pozostaje mi nic innego jak się z tym zgodzić.Teraz już działa, dzieki. -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22 11 08 - 11:32 |